LETT MATCH: Russiske Maria Sjarapova er som ventet videre i Australia Open. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
LETT MATCH: Russiske Maria Sjarapova er som ventet videre i Australia Open. Foto: Keith Hammett / DagbladetVis mer

Sjarapova enkelt videre

Klar for andre runde i Australia Open.

Russiske Maria Sjarapova og kinesiske Li Na hadde små problemer og stormet gjennom første runde i Australian Open mandag.

De gjorde det helt klart at de har store og høye ambisjoner i årets første Grand Slam-turnering, og de fikk følge av Venus Williams, som heller ikke måtte ta i altfor mye for å avansere til annen runde i turneringen.

Polske Agnieszka Radwanska slet litt i første sett i sin åpningskamp, men fikk orden på spillet sitt i det andre og kruset videre hun også.

Dermed er flere av de aller største favorittene greit videre, men verdensener Victoria Azarenka fra Hviterussland og den kanskje største favoritten av dem alle, amerikanske Serena Williams, ikke skal i aksjon før tirsdag.

Sjarapova brukte ikke mer enn 55 minutter på å sende lagvenninnen Olga Putsjkova hjem med to ganger 0-6, mens Li Na feide sin motstander av banen med 6-1, 6-3.

Aggressiv
- Jeg forsøkte å glemme at jeg ikke har spilt så mange kamper i det siste. Det er ikke viktig. Derimot ønsket jeg å tenke på og konsentrere meg om det som ligger foran meg i denne turneringen. Jeg prøvde også å spille så aggressivt som mulig, sa Sjarapova etter sin kamp.

Hun var i finalen i Australia for et snaut år siden, men da tapte hun klart for Azarenka i finalen. I år har hun skumle hensikter om å forandre på det. Tidligere har Sjarapova vunnet fire Grand Slam-seirer, og hun er regjerende mester i French Open.

- I denne åpningskampen møtte jeg en spiller jeg aldri har spilt mot tidligere. Jeg tenkte derfor ikke mye på henne, men konsentrerte meg om mine egne arbeidsoppgaver, fortalte Sjarapova.

Fin form
Li Na klaget over at hun følte seg litt trøtt og utilpass i oppkjøringen til Australian Open, men mandag viste hun fin form. Hun hadde i alle fall ingen problemer med å feie kasakhstanske Sesil Karatantsjeva av banen med 6-1, 6-3. Den kasakhstanske jenta var sjanseløs, selv om hun forsøkte hardt i annet sett.

- Det er alltid tøft i første runde i disse store turneringene. Sjansen for å vinne er alltid 50-50. Jeg vet i alle fall aldri om det blir seier eller tap, for man må se på alle motstanderne som farlige, sa Li etter sin åpningskamp.

Venus Williams, som har falt til 25.-plassen på verdensrankingen, og som ikke har vunnet en Grand Slam-tittel siden 2008, mente motstanderen hennes aldri klarte å komme inn i kampen. Dermed fikk storesøster Williams det enklere enn ventet.

- Det er alltid en del press forbundet med å spille første runde i den første Grand Slam-turneringen for året. Jeg gjorde mitt beste for å stenge de tankene ute, sa Venus Williams etter sin kamp.

(NTB)