Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarapova får kraftig kritikk av motspiller: - Hun er en jukser, og er ikke hyggelig

Reagerer etter dopingnyheten.

(Dagbladet): Mandag kom nyheten om at Maria Sjarapova hadde blitt tatt for bruk av meldonium.

Flere trodde tennisstjerna hadde kalt inn til pressekonferanse for å fortelle at hun ville legge opp grunnet skader, men isteden la hun seg helt flat etter å ha blitt tatt i doping.

- Jeg tar det fulle ansvaret for det. Jeg har gjort en feil, sa Sjarapova på pressekonferansen.

Flere har reagert på at russeren har dopet seg, deriblant den tidligere tennisspilleren Jennifer Capriati, som var ekstremt sint og skuffet.

- Hun er en jukser Nike, Porsche og Tag Heuer har vært Sjarapovas sponsorer, men trakk seg raskt etter dopingnyheten. Likevel har hun fått støtte, blant annet fra konkurrenten Serena Williams. I tillegg har sponsoren Head valgt å fornye sin kontrakt med tennisstjerna.

Selv om Williams har valgt å støtte Sjarapova, må russeren likevel belage seg på å få kritikk fra andre konkurrenter.

Franske Kristina Mladenovic sier i et intervju med engelske The Guardian, at hun «snakker for alle på tour'en» når hun kommer med kritikk til Sjarapova.

- Alle spillerne sier at hun er en jukser. Du tviler jo, og tenker at hun ikke fortjener alt hun har vunnet til nå. Det er forferdelig, men det er bra det har kommet ut, sier Mladenovic.

- Verken snill eller høflig Den franske tennisspilleren mener Sjarapova kan leke med ord og finne en god advokat, men at hun til slutt tar feil, og ikke har noen unnskyldning som kan forsvare hva hun har gjort.

- HUN ER EN JUKSER: Kristina Mladenovic er sjokkert over nyheten om Maria Sjarapova, og mener hun er en jukser. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM
- HUN ER EN JUKSER: Kristina Mladenovic er sjokkert over nyheten om Maria Sjarapova, og mener hun er en jukser. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS.COM Vis mer

- Hun var egentlig ikke likt. Jeg respekterte henne for karrieren, men hun var verken snill eller høflig. De gode nyhetene som kommer ut av denne situasjonen, er at antidopingprogrammet fungerer. Og selv om du er blant de beste spillerne, kommer du til å bli tatt og sannheten kommer fram.

Også verdensfemmeren Simona Halep kritiserer Sjarapova, og er langt fra støttende.

- Jeg har ikke snakket med henne før, og det er ingen grunn til å snakke nå, svarte Halep på spørsmål om hun hadde snakket med den dopingtatte tennisspilleren.

Sjarapova har sagt hun vil ta den straffen hun får, men har forsvart seg selv i sosiale medier den siste uka.

- INGEN GRUNN TIL Å SNAKKE MED HENNE: Heller ikke rumenske Simona Halep er fornøyd med siste nytt om Sjarapova. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFP
- INGEN GRUNN TIL Å SNAKKE MED HENNE: Heller ikke rumenske Simona Halep er fornøyd med siste nytt om Sjarapova. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFP Vis mer