SUPERFINALE: Serena Williams og Maria Sjarapova møtes til superfinale i Australian Open lørdag. Foto: AFP PHOTO /  FILES
SUPERFINALE: Serena Williams og Maria Sjarapova møtes til superfinale i Australian Open lørdag. Foto: AFP PHOTO / FILESVis mer

Sjarapova har 15 strake tap mot Williams. I morgen vil hun stoppe tapsrekken

Australian Open-finale.

Maria Sjarapova har 15 strake tap mot Serena Williams. I lørdagens Australian Open-finale skal den russiske yndlingen gjøre slutt på tapsrekken.

Sist Sjarapova gikk seirende ut av en kamp mot Williams, var helt tilbake i 2004. Totalt har tennisverdenens to største stjerner møttes 18 ganger, med bare to Sjarapova-triumfer som fasit.

God er heller ikke den russiske 27-åringens Williams-historie i Austrian Open-sammenheng. I finalen i Melbourne i 2007 ble Sjarapova feid av banen i to strake sett.

Williams, som står med 18 Grand Slam-triumfer i karrieren, har aldri tapt en finale i Australian Open. Fem forsøk har endt med like mange trofeer.

Irrelevant statistikk Den amerikanske veteranens trener, franskmannen Patrick Mouratoglou, avviser imidlertid på det mest bestemte at historikken vil spille en rolle i lørdagens svært så imøtesette finale i Rod Laver Arena.

- Alle slike seiersrekker må ende, bare spør Nadal, sier Mouratoglou, med henvisning til tsjekkiske Tomas Berdychs triumfer over Rafael Nadal i herrenes kvartfinale.

Berdych sto med 17 strake tap mot den sterke spanjolen før møtet i Melbourne tidligere denne uken.

- Maria Sjarapova er i stadig endring. Hun er en utøver som virkelig jobber hardt. Hun utvikler spillet sitt og gjør stadige framskritt. Det er en mesters store styrke. Nadal har gjort det samme, og Serena også, sier Mouratoglou.

Jakter rekord Sjarapova spiller sin niende Grand Slam-finale lørdag. 33 år gamle Williams, som blir den eldste kvinnen i en Open-finale i Australia, har 22 Grand Slam-finaler på samvittigheten fra før.

Skulle den amerikanske stjernen vinne lørdag, vil hun stå med 19 trofeer fra tennissirkusets mest prestisjetunge turneringer. I så fall passerer hun Martina Navratilova og Chris Evert på lista - og fortsetter jakten på Steffi Grafs rekord på 22.

Det er for øvrig første gang på ti år at de to på forhånd høyest seedede spillerne møtes i finalen i Australian Open.

- Jeg elsker å spille mot Sjarapova, det er gøy. Jeg elsker intensiteten hennes, sier Serena Williams foran lørdagens finale.

Sjarapova innrømmer på sin side at hun har en fæl historie mot den amerikanske jenta.

- Williams er flink til å få motstanderne sine til å prøve det slaget de helst bør unngå. Man går over ofte grensen med hensyn til risiko, sier hun.

Lørdagens finale starter 09.30 norsk tid.

(NTB)