Sjarapova hisset på seg Paris-publikummet

Buet ut av French Open.

(Dagbladet.no): Maria Sjarapova er langt fra noen tennisyndling hos det franske publikummet i Paris.

Ille nok for den russiske jenta at hun i går tapte fjerderundekampen i French Open for Dinara Safina, men 21-åringen ble også buet i garderoben av en svært misfornøyd fransk folkemasse etter kampen.

- Jeg kan ikke gjøre alle fornøyd, det står ikke i stillingsbeskrivelsen min. Men de betalte for billetten for å se meg, så de må jo sette pris på noe av det jeg gjør, sa Sjarapova etter tapet i går kveld, ifølge The Independent.

Irriterte med stønning

Deler av publikum i Paris begynte tidlig å hetse den russiske jenta, som tydeligvis irriterte med både stønning etter slagene og protester på dommeravgjørelser.

Da Sjarapova forlot stadion etter til slutt å ha tapt 6-7, 7-6, 6-2 mot nummer 13 på verdensrankingen, så hun ikke engang opp på tribunen, noe som virket å tirre publikum ytterligere og førte til mer buing og tilrop.

- Noen ganger blir man litt negativ mot seg selv også, sier 21-åringen, som skjelte og smelte nesten hver gang noe gikk galt under kampen.

- Det kan gå den gale veien veldig raskt. Det bare gikk den veien i dag, sier Sjarapova.

DÅRLIG STEMNING: Det franske tennispublikummet er kresent og høylydt, og Maria Sjarapova er åpenbart ikke blant favorittspillerne på tribunene i Roland Garros. Foto: REUTERS/SCANPIX
DÅRLIG STEMNING: Det franske tennispublikummet er kresent og høylydt, og Maria Sjarapova er åpenbart ikke blant favorittspillerne på tribunene i Roland Garros. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Tøft å være Mor Theresa samtidig

Også i fjorårets French Open ble Maria Sjarapova uvenner med Paris-publikummet.

Da provoserte hun Roland Garros ved å bytte racket midt under kampen, og ved å sette inn et serve-ess mens den sveitsiske motstanderen holdt opp hånda for å signalisere at hun ikke var klar.

- Det er tøft å spille tennis og være Mor Theresa samtidig, sa Sjarapova den gangen, etter å ha blitt buet ut etter seieren.

Tapet i går betyr også at Sjarapova risikerer å miste toppen av verdensrankingen. I går kveld ble hun ifølge nyhetsbyrået AP spurt om hva hun følte om nettopp det.

- Bu-hu, svarte Maria Sjarapova.

Sjarapova hisset på seg Paris-publikummet
TAPTE FOR LANDSKVINNE: 13.-seedete Dinara Safina ble for sterk for Maria Sjarapova i går kveld.
SKUFFET: Verdenseneren Sjarapova er lite fornøyd med å ryke ut allerede i fjerde runde av French Open.