VANT: Maria Sjarapova. Foto: Rob Prange/REX/Shutterstock
VANT: Maria Sjarapova. Foto: Rob Prange/REX/ShutterstockVis mer

US Open i tennis:

Sjarapova i tårer etter storkamp allerede i første runde

Vant mot Simona Halep.

Maria Sjarapova falt ned på kne mens tårene strømmet etter den dramatiske seieren over andreseedede Simona Halep i US Open mandag.

Den russiske tennisstjernen leverte en råsterk kamp og vant til slutt 6-4, 4-6, 6–3.

30 år gamle Sjarapova, som er bosatt i Los Angeles, gjorde comeback på WTA-touren i april etter 15 måneders dopingutestengelse. Bak den positive prøven lå bruk av en reseptbelagt medisin hun hadde benyttet i mer enn ti år.

Den nevnte medisinen ble erklært i strid med dopingreglementet først ved nyttår i fjor.

Sjarapova, som har vunnet fem Grand Slam-turneringer i sin innholdsrike karriere, brukte to timer og 45 minutter på å beseire Halep i mandagens førsterundekamp i New York.

Kjempet

Det var Sjarapovas sjuende seier på like mange forsøk mot den sterke rumenske jenta.

– Vi respekterer hverandre så mye, men det lå likevel noe ekstra i denne kampen. Jeg må alltid kjempe hardt for seieren mot henne, og dette var et eksempel på det, sa Sjarapova etter kampen.

– Det er slike muligheter man spiller for å få. Da jeg var ung, fryktet jeg New York. Nå elsker jeg dette. Jeg kan nesten ikke vente på slike øyeblikk som dette, tilføyde hun.

Forrige gang Sjarapova spilte US Open var i 2014. Den russiske jentas forrige seier i turneringen kom for nøyaktig tre år siden. Motstander da var tyske Sabine Lisicki.

– Noen ganger lurer man på hvorfor man legger ned alt dette harde arbeidet. Dette er svaret på det, sa hun mandag.

Konta ute

Den britiske tennisstjernen Johanna Konta tapte mandag mot serbiske Aleksandra Krunic og er dermed ute av US Open etter første runde.

Konta, som er ranket som nummer sju i verden, gikk dermed på en gedigen smell første dag av US Open.

Mot serbiske Aleksandra Krunic, ranket som nummer 76 i verden, ble det tap med sifrene 4-6, 6-3, 6–4. Dermed er turneringen over for Konta, nesten før den i det hele tatt startet.

Serbiske Krunic møter australske Ajla Tomljanovic i neste runde. Tomljanovic slo ut Johanna Larsson fra Sverige 7-5, 6–4 i to strake sett i sin første runde.

(NTB)