Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarapova knuste «Wozniacki-dødaren»

Seiler opp som Wimbledon-favoritt.

VANT: Maria Sjarapova er klar for semifinale i Wimbledon. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
VANT: Maria Sjarapova er klar for semifinale i Wimbledon. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Femteseedede Maria Sjarapova benyttet sine fysiske fordeler til det fulle og sendte Dominika Cibulková ut av Wimbledon med klare 6-1, 6-1 i tirsdagens kvartfinale.

Selv om det ikke alltid er størrelsen det kommer an på i tennis betyr Wimbledon og gressunderlag som regel en fordel for høyreiste og kraftfulle spillere.

Slovakiske Cibulková rager bare 1,60 meter over banedekket, noe som er temmelig uvanlig for en tennisspiller på toppnivå, selv på kvinnesiden. Likevel hadde 24-åringen fra Bratislava slått sin jevngamle motstander, 1,88 meter høye Sjarapova, i deres to siste møter på tennisbanen. Det skjedde riktignok på grusdekke.

Mens Cibulková aldri har vunnet en WTA-tittel kan Maria Sjarapova skilte med å ha vunnet Wimbledon-turneringen allerede tilbake i 2004. Men russeren hadde ingen grunn til å undervurdere Cibulková som slo ut verdensener Caroline Wozniacki i 4. runde mandag.

Rått parti Forskjellene i tirsdagens annen kvartfinale viste seg likevel å bli for store. Sjarapova slapp aldri Cibulková inn i kampen, og slovaken slet tungt med å i det hele tatt få med seg game. Hun klarte til slutt å komme på stillingstavla i begge settene, men fikk bare med seg to game totalt. Sjarapova har fortsatt ikke tapt et sett i årets Wimbledon.

- Dette er virkelig en ære. Det har gått noen år siden jeg kom meg videre fra 4. runde. Alle motstandere og alle dager er forskjellige. Jeg får en vanskelig motstander, men jeg ser fram til det. Hun spiller med mye selvtillit akkurat nå, sa Sjarapova om sin kommende motstander Sabine Lisicki.

Favorittstempel Russeren seiler nå opp som den kanskje aller største favoritten til å vinne årets versjon av Wimbledon. Kanskje spesielt etter at både Serena Williams og storesøster Venus, som sammen har vunnet tittelen ni av de elleve siste årene, forsvant ut av turneringen mandag.

I semifinalen venter altså tyske Sabine Lisicki for Sjarapova. Lisiscki vant tidligere tirsdag et tøft kvartfinaleoppgjør i tre sett mot franske Marion Bartoli 6-4, 6-7 (4-7), 6-1.

(NTB)

STOR FORSKJELL: Sjarapova (t.h.) er 1,88 meter, mens motstanderen Dominika Cibulkova er 1,60 meter. Foto: EPA/KERIM OKTEN
STOR FORSKJELL: Sjarapova (t.h.) er 1,88 meter, mens motstanderen Dominika Cibulkova er 1,60 meter. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media