Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarapova krangler

Lagvenninene vil ikke ha henne med.

En feide mellom Wimbledon-mester Maria Sjarapova og French Open-vinner Anastasia Myskina skaper mørke skyer over den russiske tennissuksessen. I helgen vant de russiske tennisstjernene Fed Cup og satte prikken over i'en for en strålende sesong. Men interne stridigheter kan gjøre det vanskelig å forsvare tittelen neste år.

Maria Sjarapova, som ble oversett også til OL, fikk ikke spille helgens finale.

Problemene startet da Sjarapova slo Myskina i semifinalen i WTA-mesterskapet tidligere i november. Wimbledon-mesteren fikk etterpå straff fordi hun ble coachet av sin far.

- Han ropte og skrek til henne, og jeg trodde nesten han skulle komme inn på banen, klaget Myskina etter kampen. Nå truer hun med å forlate laget til neste års Fed Cup dersom Sjarapova får være med.

Frustrasjon

- Blir hun med, er jeg ute. Jeg spiller ikke sammen med folk som ikke viser meg respekt. Basta, slo hun fast.

Det har lenge vært en «vi mot henne»-mentalitet blant de russiske stjernene. Til tross for Myskinas French Open-triumf og Svetlana Kuznetsovas seier i US Open, er det blonde og langbeinte Sjarapova som stjeler forsider og spalteplass.

Hennes landskvinner stilles i skyggen, og frustrasjonen øker også fordi Sjarapova stadig uttrykker sin elsk for USA, der hun bor fast. Myskina, Kuznetsova og Jelena Dementjeva bor alle i Russland.

17-årige Sjarapova, som har bodd i Florida de siste ti årene, insisterer imidlertid på at hun er god venn med alle de russiske tennisjentene.

- På banen er vi selvfølgelig rivaler, men utenfor snakker vi sammen og er venner.

Russiske medier er uansett fulle av beundring over Fed Cup-triumfen og hyller Myskina som den store helten. Verdenstreeren sto for tre poeng etter å ha vunnet begge sine singlekamper og double sammen med Vera Zvonareva.

Det blir nok vanskelig å komme utenom Myskina i kommende Fed Cup-oppgjør.

(©NTB)

UPOPULÆR: Myskina liker ikke faren hennes, og derfor vil hun ikke ha med Sjarapova på laget heller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media