Sjarapova møter Clijsters i semifinalen

Slet i kvartfinalen i US Open.

Clijsters tok seg til semifinalen da hun slo Venus Williams 4-6, 7-5, 6-1 i natt, og verdens beste kvinnelige tennisspiller som ikke har vunnet en Grand Slam er et skritt nærmere sitt store mål.

- Dette betyr helt klar mye mer enn noen av de seirene jeg hadde før jeg ble operert, sier den belgiske spilleren.

Fant kreftene

Hun måtte stå over fjorårets US Open på grunn av en håndleddskade, og har aldri vunnet en av de fire turneringene (US Open, French Open, Australia Open og Wimbledon).

I semifinalen venter jenta som var nummer en på rankingtoppen i en uke, russiske Maria Sjarapova. Hun slet betydelig mer i sin kvartfinalekamp mot Nadia Petrova.

Det begynte bra for verdensstjernen, og hun vant førstesettet 7-5. Men Petrova slo tilbake i det neste, og vant det 6-4. Men Sjarapova avgjorde det hele med 6-4 i det siste settet.

- Jeg kan neste ikke tro at jeg klarte å vinne denne kampen. Det gikk veldig mye opp og ned, men jeg klarte å finne krefter til å fighte videre. All kreditt til Nadia, hun spilte utrolig i dag, sier Sjarapova.

Enkelt for Hewitt

VANSKELIG: Maria Sjarapova slet med å Nadia Petrova (i bakgrunnen) i natt. Foto: AP/Scanpix
VANSKELIG: Maria Sjarapova slet med å Nadia Petrova (i bakgrunnen) i natt. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Blant mennene har Lleyton Hewitt ristet av seg den lange og tøffe kampen mot Taylor Dent fra USA sist helg, og vant enkelt 4. rundekampen mot Dominik Hrbaty. Det australske håpet ga bare bort sju game i de tre settene, og har fortsatt muligheten til å kopiere bragden fra 2001 da han vant US Open.

I fjor tapte Hewitt US Open-finalen mot Roger Federer. Men den regjerende mesteren fikk det langt fra like enkelt i sin fjerderundekamp. Flere ganger smalt han racketen i bakken etter enkle feil mot tyske Nicolas Kiefer. Men sveitseren vant til slutt 3-1, og er i likhet med Hewitt videre i turneringen.

Hewitt møter finske Jarko Nieminen i kvartfinalen, mens Federer møter David Nalbandian fra Argentina.

Den eneste spilleren som har vunnet alle Grand Slam-titlene og som fortsatt henger med i årets turnering er André Agassi. Han møter landsmannen James Blake i kvartfinalen. Agassi har vunnet åtte Grand Slam-titler, og to ganger US Open (1994, 1999).

(ANB)

SLO VENUS: Kim Clisters slo ut Venus Williams i natt, og kjemper for sin første Grand Slam-tittel.