Sjarapova møter Serena

Useedet Williams til finalen i Australian Open.

Serena Williams (25) slo den tsjekkiske tenåringen Nicole Vaidisova (17) 7-6, 6-4 og er dermed klar for finalen i Australian Open. Der møter hun Maria Sjarapova som sendte Kim Clijsters hodestups ut med 6-4, 6-2.

Williams har vunnet sju Grand Slam-titler, men har slitt med skader i lang tid og er useedet i årets første Grand Slam-turnering.

Hun kan bli den første useedede vinner i Australian Open siden 1978.

Serena måtte ha tiebreak for å avgjøre første sett. Den amerikanske tennisjenta ledet 5-1 i annet sett, men Vaidisova kom tilbake og skapte spenning før Serena omsider servet hjem kampen med sin sjette matchball.

- Jeg er svært glad. Jeg hadde ingenting å tape og storkoser meg. Endelig er jeg tilbake blant topp 20, det betyr så mye for meg, sier Williams.

Hun har vært helt nede på 81.-plass på verdensrankingen etter mye motgang. Storspillet i Melbourne løfter henne inn blant de tjue beste tennisjentene i verden.

Toppseedede Maria Sjarapova (19) er den første russiske kvinnen som spiller finale i Australian Open. Clijsters er inne i sitt siste år på WTA-touren, men Sjarapovas kliniske spill ødela den belgiske jentas drøm om å starte sin siste sesong med seier i Melbourne.

Sjarapova brukte 1 time og 23 minutter på å sikre seg finaleplass. Den russiske tennisyndlingen ledet 3-0 i annet sett og slo enkelt ut Clijsters til tross for at hun hadde åtte doublefeil og 33 upressede feil.

KLAR SEIER: Maria Sjarapova jubler etter semifinalen mot Kim Clijsters i dag tidlig. Foto: AP/Scanpix
KLAR SEIER: Maria Sjarapova jubler etter semifinalen mot Kim Clijsters i dag tidlig. Foto: AP/Scanpix Vis mer

(NTB)

Sjarapova møter Serena
USEEDET: I finalen venter Serena Williams, som er useedet etter skadetrøbbel.