Sjarapova skrev tennishistorie

- Jeg har ikke ord, sier verdenseneren.

SKREV HISTORIE: Maria Sjarapova har vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix
SKREV HISTORIE: Maria Sjarapova har vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpixVis mer

Russiske Maria Sjarapova skrev tennishistorie da hun lørdag vant Roland-Garros med 6-3, 6-2 over Sara Errani i finalen.

2.-seedede Sjarapova kunne dermed juble for å ha vunnet alle de fire Grand Slam-turneringene. 25-åringen vant Wimbledon i 2004, US Open i 2006 og Australian Open i 2008. Med lørdagens seier gjorde hun listen komplett, som 10. kvinne noensinne.

- Jeg har ikke ord. Det har vært en lang reise for meg for å komme hit. Det er så godt å være tilbake. Å vinne her er like spesielt som om dette hadde vært min første Grand Slam, sa en meget fornøyd Sjarapova etter seieren.

- Dette er det mest unike, surrealistiske øyeblikk i karrieren min. Jeg trodde aldri jeg skulle oppleve det. Da jeg vant Wimbledon som 17-åring, trodde jeg at det ville bli det kjæreste øyeblikk i karrieren, men da jeg falt på kne etter matchballen i dag innså jeg at dette er enda mer spesielt.

Ga seg aldri Sjarapova er tilbake etter en alvorlig skulderskade som satte henne utenfor i 10 måneder og sendte henne ned til 126.-plass på WTA-rankingen. Allerede etter torsdagens semifinaleseier i Paris var det klart at hun mandag er tilbake på topp som verdensener.

- Uansett hvor mange slag jeg fikk, reiste jeg meg igjen. Jeg lyttet bare til min egen stemme, ikke til tvilerne. Jeg elsker å spille tennis. Jeg kunne sagt at jeg har nok penger og berømmelse, men kjærligheten til sporten er større enn alt, sa hun.

Williams-søstrene er ikke hva de var, Kim Clijsters legger snart opp, mens Viktoria Azarenka og Caroline Wozniacki sliter med å holde jevnt høyt nivå. Det betyr at det kan bli mange flere titler for Sjarapova.

- Det har vært en lang reise, og jeg har vært med siden jeg var veldig ung, men jeg er ikke ferdig ennå, langt derfra. Jeg har mye mer å utrette. Jeg har alltid hatt tro på spillet mitt og på at jeg kan bli bedre både på gress, grus og hardcourt, sa hun.

Ikke normalt Selv om resultatet var overlegent, ga 21.-seedede Errani sin langt mer meritterte motstander enkelte problemer. 25-åringen imponerte på veien til sin første Grand Slam-finale og tok blant annet sine to første seirer noensinne mot topp-ti-spillere, men det siste steget ble for stort.

- Jeg har spilt godt i to uker, og det har vært en utrolig opplevelse, men jeg må innse at det ikke er normalt for meg å komme til finale i en Grand Slam-turnering. Det er bare å jobbe videre for å bli bedre, sa hun.

Errani reiser slett ikke tomhendt hjem fra Paris. Lørdag vant hun doublefinalen sammen med Roberta Vinci.

(NTB)