Sjarapova slått ut i Australian Open

Henin-Hardenne og Mauresmo i finalen.

(Dagbladet.no): Justine Henin-Hardenne ble for god for Maria Sjarapova i nattas semifinale i Australian Open. Den belgiske jenta vant med sifrene 4-6, 6-1 og 6-4.

Henin-Hardenne er regjerende mester i turneringen, og semifinalen var hennes 13. seier på rad.

- Jeg synes vi spilte en god kamp. Det var veldig hardt fysisk, spesielt i det førset settet. Jeg er glad for å være i trening igjen, sier Henin-Hardenne til AP.

Hun møter Amelie Mauresmo i finalen. Den franske jenta ledet 5-7, 6-2, 3-2 mot Kim Clijsters trakk seg fra morgenes semifinale på grunn av en skadd ankel.

Finalen er Mauresmos første i en grand slam-turnering på sju år.

- Vi hadde en flott kamp. Vi fikk ikke gjort oss ferdig, men sånn er det noen ganger. Jeg håper bare hun blir bedre, sier Mauresmo.

For Sjarapovas del er semifinaletap noe hun er blitt vant til. Hun vant Wimbledon i 2004, men i fjor røk hun ut i tre semifinaler i store turneringer. Alle ganger tapte hun for spilleren som ble finalevinner.

- Jeg kan se for meg overskriftene: Maria klarer ikke å vinne en semifinale, Maria holder ikke ut i tredje sett. Men jeg synes jeg spilte godt. Jeg var ikke så godt forberedt, jeg har ikke spilt så mange kamper, sier Sjarapova.

MULIG HELBELGISK FINALE: 
Justine Henin-Hardenne slo ut Maria Sjarapova over tre sett i natt. Foto: Scanpix/Ap
MULIG HELBELGISK FINALE: Justine Henin-Hardenne slo ut Maria Sjarapova over tre sett i natt. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
NYTT SEMIFINALETAP: Sjarapova sier hun er fornøyd med semifinale i Australian Open, på grunn av skader.