Sjarapova slått ut

Tapte i to raske sett i French Open.

Russiske Maria Sjarapova røk ut av French Open etter å ha tapt kvartfinalen mot Justine Henin-Hardenne tirsdag.

Sjarapova var aldri i nærheten av den belgiske jenta under tirsdagens kvartfinale. Henin-Hardenne gjorde kort prosess med 6-4 og 6-2 i game, og har dermed vunnet 22 kamper på rad.

For Sjarapova betyr tirsdagens tap at hun ikke går forbi Lindsday Davenport på toppen av verdensrankingen. Sjarapova er ranket som nummer to i verden.

Henin-Hardenne er favoritt under årets French Open, men er bare 11. seedet i turneringen. Det skyldes at hun ble rammet av et virus og en kneskade i fjor, og var borte fra tennisen i sju måneder. Henin-Hardenne gikk til topps på Roland Garros i 2003.

Hennes motstander i semifinalen blir Nadia Petrova, som slo 17 år gamle Ana Ivanovic fra Bulgaria med 6-2, 6-2. Ivanovic vant det aller første poenget i tirsdagens kvartfinale, med det var stort det hele hun fikk. For russiske Petrova var i en annen klasse, og kampen varte kun en drøy time.

I en annen kamp tirsdag tok Frech Open-eventyret slutt for 15 år gamle Sesil Karatantcheva. Hun tapte 1-2 i sett for 14 år eldre Elena Likhovtseva, som dermed er i sin første seifinale i Grand Slam.

Semifinalene spilles torsdag.

(ANB)

UTE: French Open er over for Maria Sjarapova.