Sjarapova sleit i 38 grader

Svett seier.

Toppseedede Maria Sjarapova slet seg til seier i første runde av Grand Slam-turneringen Australian Open tirsdag.

Den russiske storfavoritten gikk videre til neste runde med 6-3, 4-6, 9-7 mot Camille Pin fra Frankrike. Kampen varte nesten tre timer.

- Det var en av mine hardeste kamper og ikke en av mine beste, men jeg kan bare bli bedre, sa Sjarapova.

Umenneskelig

Sjarapova ledet 5-0 i siste sett, men holdt på å bli den første toppseedede kvinnen til å ryke ut av turneringen siden ukrainske Virginia Ruzici i 1979.

Etter kampen klagde den russiske 19-åringen på varmen, som ble målt til 38 grader på banen. Spillerne fikk på seg isvester i pausene.

- Det er umenneskelig å spille tre timer i denne varmen. Kroppene våre er ikke lagd for det, sier Sharapova til AP.


Kim Clijsters gikk enkelt videre til neste runde. Belgieren rundspilte russiske Vasilisa Bardina med 6-0, 6-0 i løpet av 44 minutter.

Sjarapova sleit i 38 grader

Heller ikke Martina Hingis hadde problemer med å ta seg videre i turneringen. Franske Nathalie Dechy ble knust 6-0, 6-2. Hingis vant turneringen tre ganger på rad på slutten 1990-tallet.Nadal videre
Rafael Nadal måtte kjempe seg til seier i første sett mot Robert Kendrick, men så dominerte Nadal. Spanieren som er seedet som nummer to, vant 7-6, 6-3, 6-2 over amerikaneren.

- Det er en god start for meg. Jeg hadde et vanskelig førstesett, og det var viktig å vinne tiebreaket. Etter det forandret kampen seg og det var lett, sa Nadal.

David Nalbandian fra Argentina var lenge ille ute, men gikk til slutt videre da Janko Tipsarevic måtte trekke seg på grunn av heteslag. Det var ekstrem varme i Melbourne tirsdag, med temperaturer opp mot 40 grader.

Nalbandian lå under 0-2 for serberen, men vant til slutt 6-7, 4-6, 7-6, 6-0, 2-1.
 
(NTB/Dagbladet.no)