Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarapova til finale i Wimbledon

Møter Petra Kvitová lørdag.

FINALEKLAR: Maria Sjarapova er klar for finalen i Wimbledon mot Petra Kvitová lørdag etter å ha slått overraskelseskvinnen Sabine Lisicki i semfinalen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
FINALEKLAR: Maria Sjarapova er klar for finalen i Wimbledon mot Petra Kvitová lørdag etter å ha slått overraskelseskvinnen Sabine Lisicki i semfinalen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Maria Sjarapova slo Sabine Lisicki 6-4, 6-3 i semifinalen torsdag og kvalifiserte seg til sin første Wimbledon-finale på sju år. Der venter tsjekkiske Petra Kvitová.

Lisicki, ranket som nummer 62 i verden, har vært årets store overraskelse i kvinnenes Wimbledon-turnering. Men i semifinalen var det slutt for den tyske 21-åringen. Russiske Sjarapova, som ikke har vunnet en Grand Slam-turnering på tre år, var naturlig nok fornøyd med å ha kvalifisert seg til finalen.

- Det er fantastisk å være i finalen i Wimbledon igjen, det er en stund siden sist. Jeg er veldig fornøyd, selv om jeg ikke spilte så godt som jeg kan i dag, sa russeren etter kampen.

I starten av kampen så det ut til at Lisicki på nytt skulle overraske. I første sett ledet hun 3-0, og Sharapova reddet en gameball som ville økt stillingen til 4-0. Deretter utlignet hun til 3-3 og vant til slutt 6-4 i første sett.

Annet sett så ut til å bli avgjort kjapt da Sharapova ledet 5-1. Lisicki klarte å skape ny spenning ved å ta de to neste gamene, før Sharapova avgjorde kampen.

Finalen mot Kvitová går lørdag. Den tsjekkiske jenta har aldri før kommet lenger enn til kvartfinalen i en Grand Slam-turnering, mens Sharapova totalt står med tre triumfer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media