Sjarapova tilbake i storslag

Snudde sekstendedelsfinalen.

Etter en skuffende French Open-innledning var Maria Sjarapova tilbake i storslag lørdag - i ett sett.

Sjarapova slo seg videre til åttedelsfinalen med to vidt forskjellige sett. I åpningssettet var hun bare en skygge av seg selv, men i annet sett snudde hun alt på hodet og var i en egen klasse. Den russiske jenta gikk videre med seier 7-6, 6-0.

I de to første rundene har hun trengt tre sett for å gå videre, og det sliter på formen i lengden.

- Det var veldig deilig å klare det med bare to sett. Jeg måtte snu trenden og begynne å ta sjanser, sa Sjarapova.

Den 21-årige russeren er førsteseedet i Grand Slam-turneringen, men har ikke vist den helt store formen på Roland Garros.

Og det så det heller ikke ut til at hun skulle gjøre i lørdagens tredjerundekamp mot Karin Knapp. Den italienske jenta holdt storfavoritten tilbake og tvang fram tiebreak i åpningssettet.

Til slutt karet Sjarapova seg til 7-6-seier. Så eksploderte hun i annet sett. Etter å ha brutt i kampen om det andre gamet, fikk russeren roen hun trengte.

Annet sett vant hun på suverent vis, 6-0. Dermed er hun klar for åttedelsfinale. Men for å nå kvartfinalen, må Sjarapova bli jevnere.

REISTE SEG: I åpningssettet var hun bare en skygge av seg selv, men i annet sett snudde Maria Sjarapova alt på hodet og var i en egen klasse. Foto: REUTERS/SCANPIX
REISTE SEG: I åpningssettet var hun bare en skygge av seg selv, men i annet sett snudde Maria Sjarapova alt på hodet og var i en egen klasse. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

For Dinara Safina, som er Sjarapovas motstander i åttedelsfinalen, viser fin form i Paris, selv om hun etter seedingen (13) skulle være lett match for Sjarapova.

(NTB)

Sjarapova tilbake i storslag