FIKK APPLAUS: US Open-vinneren fra 2006, russiske Maria Sjarapova, brukte 73 minutter på å slå Tsvetana Pironkova fra Bulgaria 6-3, 6-0. Foto: AFP/Emmanuel Dunand
FIKK APPLAUS: US Open-vinneren fra 2006, russiske Maria Sjarapova, brukte 73 minutter på å slå Tsvetana Pironkova fra Bulgaria 6-3, 6-0. Foto: AFP/Emmanuel DunandVis mer

Sjarapova tilbake med stil

Strålende spill i US Open.

Russiske Maria Sjarapova fikk lett reise til 2. runde da hun var tilbake med strålende spill i US Open i tennis natt til i dag norsk tid.

Sjarapova, vinner av US Open i 2006, brukte 73 minutter på å slå Tsvetana Pironkova fra Bulgaria 6-3, 6-0. Entusiastiske tilskuere på Arthur Ashe Stadium satte stor pris på at hun var tilbake. Hun svarte med periodevis godt og sikkert spill.

- Det er utrolig å være tilbake etter nesten ett år. Når du hører jubelen og merker atmosfæren, er alt glemt, ropte hun til publikum. Sjarapova kastet inn håndkleet i oktober i fjor på grunn av skulderskade.

Russeren er ikke eneste stjerne med comeback. Også belgiske Kim Clijsters er tilbake etter å ha prioritert familieliv i to år. Begge er tidligere US Open-vinnere og ranket som nummer en i verden.

- For tennisen er det viktig at vi er tilbake, sa 22 år gamle Sjarapova, som var raus med kommentarene etter comebackkampen.

I 2. runde møter Sjarapova, seedet som nummer 29, amerikanske Christina McHale.

(NTB-Reuters)