SLITER MED SKADE:  Australian Open starter 14. januar, men det er for tidlig å si om årets første Grand Slam-turnering går med eller uten Maria Sjarapova på banen i Melbourne. Foto: SCANPIX/REUTERS/Daniel Munoz
SLITER MED SKADE: Australian Open starter 14. januar, men det er for tidlig å si om årets første Grand Slam-turnering går med eller uten Maria Sjarapova på banen i Melbourne. Foto: SCANPIX/REUTERS/Daniel MunozVis mer

Sjarapova trakk seg på grunnn av kragebeinskade

Ødelegger oppladningen til Australian Open.

Maria Sjarapova trakk seg tirsdag fra den internasjonale tennisturneringen i Brisbane på grunn av en skade i kragebeinet.

Skaden kom svært ubeleilig for den russiske stjernespilleren, for den ødelegger hele opplegget hennes i oppladningen til Australian Open senere i januar. Hun skulle ha møtt Jarmila Gajdosova i annen runde av Brisbane-turneringen, men ga arrangørene beskjed om at det ikke kunne bli noe av på grunn av den skaden hun har pådratt seg i høyre kragebein.

I desember trakk hun seg også fra en oppvisningskamp mot danske Caroline Wozniacki i Seoul, så 2013 begynte som 2012 sluttet for verdenstoeren. Det var kragebeinet som gjorde at hun ikke kunne spille mot Wozniacki også.

- Jeg sliter med en betennelse i kragebeinet. Det er årsaken til at jeg ikke kunne spille mot Wozniacki i desember eller være med i turneringen her i Brisbane.

- Legene mine i New York har fortalt meg at jeg ikke skulle drive med trening med armene over hodet. Det rådet har jeg fulgt. Derfor har treningen min i det siste stort sett bestått av å trene alternativt, sa Sjarapova på en pressekonferanse mandag.

- Vi føler med Maria (Sjarapova), for vi har sett hvor tungt for henne det var å trekke seg fra denne turneringen, sa turneringsdirektør Cameron Pearson, da det var klart at den russiske toppspilleren var ute av turneringen i Brisbane.

- Hun har jobbet hardt med å bli klar til denne turneringen, både i gymnastikksalen, på banen og med legene, men dessverre klarte hun ikke å bli så bra at hun kunne fortsette turneringen, sa Pearson videre.

Australian Open starter 14. januar, men det er for tidlig å si om årets første Grand Slam-turnering går med eller uten Sjarapova på banen i Melbourne.

- Det er fortsatt god tid før Australian Open starter. Jeg er på rett vei, så jeg er optimistisk med tanke på årets første Grand Slam. formen er på vei oppover, men jeg trakk meg fra turneringen her i Brisbane, rett og slett for ikke å ta noen sjanser før den første skikkelige store oppgaven i år, forklarte Sjarapova da hun trakk seg fra Brisbane-turneringen.

(NTB)