Sjarapova ute av Wimbledon

Venus Williams ble for sterk.

Regjerende mester Maria Sjarapova ble torsdag slått ut av Wimbledon-turneringen.

Den russiske tennisyndlingen møtte veggen i semifinalen mot amerikanske Venus Williams, og tapte kampen i to strake sett.

Det første settet var riktignok svært jevnspilt og gikk til tie-break. Der var Williams mest treffsikker og vant 7-2.

I det andre settet var det i realiteten aldri noen tvil. Den amerikanske jenta, som er seedet som nummer 14 i turneringen, startet med å bryte Sjarapovas serve. Etter det klarte aldri den regjerende mesteren å reise seg.

Det andre settet endte 6-1 i amerikansk favør, og dermed fortsetter storesøster Williams det imponerende spillet i London. Venus Williams, som vant turneringen både i 2000 og 2001, har ennå ikke tapt et eneste sett i årets turnering.

Det har gått nesten fire år siden storesøster Williams sist vant en Grand Slam-turnering. Lørdag spiller hun en stor finale for første gang siden tapet for lillesøster Serena i Wimbledon-finalen for to år siden.

Tre ganger tidligere har Venus Williams blitt nummer i den prestisjetunge turneringen i London.

Regnvær skapte store vanskeligheter for arrangørene av Wimbledon torsdag. Da spillet etter planen skulle startet på banene i London, plasket regnet ned.

Ved 18-tiden kom spillet i gang, men ikke før hadde Sjarapova og Williams gjort opp om den ene finalebilletten, så ble banen på ny stengt.

(ANB-AP)

GJENTOK IKKE FJORÅRSBEDRIFTEN: Fjorårsvinner Maria Sjarapova er ute av årets Wimbledon.