Sjarapova utspilt i finalen

Serena Williams vant Australian Open.

Serena Williams utspilte toppseedede Maria Sjarapova i finalen i Australian Open.

Den useedede amerikanske jenta vant enkelt 6-1, 6-2 og tok sin tredje seier i Grand Slam-turneringen. Williams vant også i 2003 og 2005. Hun er kommet tilbake etter en tung, skadepreget fjorårssesong.

- Når jeg spiller godt blir det vanskelig for alle å slå meg, fordi jeg har en unik spillestil. Jeg er født til å spille tennis, sier Serena Williams.

Med seieren bykser Serena fra 81.- til 14.-plass på verdensrankingen. Williams ga aldri sin russiske motstander en sjanse. Hun brøt allerede i det første gamet og vant fire til før Sjarapova kunne ta sitt første game.

Det ble nesten reprise i annet sett. Williams spratt opp i 3-0. Sjarapova orket å ta to game, men seieren var aldri truet. Serena Williams er tilbake i verdenstoppen.

- Du kan aldri undervurdere henne. Mange trodde ikke på at hun kunne slå seg fram til finalen, men jeg trodde på henne. Hun er en fantastisk mester, medga en sjanseløs Sjarapova.

Det er åttende gang 25-åringen vinner en Grand Slam-tittel.

(NTB)

VANT LETT: Serena Williams poserer med pokalen etter å ha vunnet finalen i Australian Open i utklassingsstil, med sifrene 6-1, 6-2. Foto: REUTERS
VANT LETT: Serena Williams poserer med pokalen etter å ha vunnet finalen i Australian Open i utklassingsstil, med sifrene 6-1, 6-2. Foto: REUTERS Vis mer
<B>HYLLET SERENA:</B> - Serena er en fantastisk mester, sa Maria Sjarapova etter finaletapet.