Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarapova vant US Open

19-åringens andre Grand Slam-tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maria Sjarapova (19) har virkelig funnet formen. Natt til søndag vant hun den prestigetunge US Open-tittelen i tennis. Belgiske Justine Henin Hardenne ble slått over to sett.

Sjarapova slo som kjent igjennom med brak som 17-åring i 2004 da hun vant Grand Slam-turneringen i Wimbledon. De neste to årene har det imidlertid blitt mange kvart- og semifinaler på den russiske jenta.

Det varte helt til i helga.

- Min favorittby

Sjarapova har storspilt gjennom hele turneringen og hadde god kontroll på Justine Henin Hardenne i finalen. Med settsifrene 6-4, 6-4 tok Sjarapova sin andre Grand Slam-tittel i karrieren.

– Det er en utrolig ære. Jeg er så glad for at det er her i New York! Min favorittby nummer én og foran verdens beste fans, sa den høyvokste tennisspilleren etter kampen.

Henin Hardenne har vært i samtlige fire Grand Slam-finaler i år og står med fem titler i sin karriere, men i finalen i US Open møtte hun sin overkvinne i Sjarapova.

– Hun fightet virkelig godt i kveld. Hun var best og fortjente å vinne denne kampen, sa den sympatiske belgiske jenta etter kampen.

ENDELIG: Maria Sjarapova har ventet i to år på sin andre Grand Slam-tittel etter at hun vant Wimbledon-turneringen som 17-åring. Foto: Reuters/Scanpix
ENDELIG: Maria Sjarapova har ventet i to år på sin andre Grand Slam-tittel etter at hun vant Wimbledon-turneringen som 17-åring. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Henin Hardenne vant US Open i 2003.

Takket Billie Jean King

Sjarapova vant en stor sum for seieren og valgte å trekke fram Billie Jean King for at kvinnetennisen har fått en så stor framgang.

– Jeg må takke Billie Jean King for å være en så fantastisk fremgangsrik kvinne. Uten henne ville vi ikke stått her i dag. Det hun har gjort for sporten og for kvinner er helt fantastisk. Jeg har sett opp til henne fra jeg var en liten jente, sa hun idet hun mottok prispengene og pokalen.

Sjarapova tjente rundt 14 millioner kroner for seieren.

(ANB)

image: Sjarapova vant US Open
HYLLET NEW YORK: Med pokalen i armhulen takket Sjarapova New York: - Min favorittby nummer én!