Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjarmerer danskene i senk

Skiskytterne har fått seg et publikum de nok ikke hadde regnet med. En dansk journalist mener danskene spesielt har forelsket seg i Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold.

POPULÆRE: De norske skiskytterstjernene Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold vekker oppsikt også utenfor Norges landegrenser. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): Skiskyting og dansker er ofte ikke noe man hører i samme setning. Men det er i ferd med å forandre seg. Danske TV 2 er tydelig til stede i Anterselva, og følger de norske utøverne tett.

Journalisten Lars Fink har hittil, som eneste utenlandske journalist, vært til stede på alle pressetreffene til de norske utøverne her i Anterselva.

Han forteller om en gryende interesse for sporten i hjemlandet, og spesielt de norske utøverne.

- Først og fremst handler det om at vi har rettighetene til VM og verdenscupen. Det har vist seg at interessen for dette på våre flater har vært stor, spesielt for de norske. Jeg vet ikke om det er på grunn av de skandinaviske forholdene at danskene gjerne vil holde med nordmenn, men de har fostret suksessen som har vært i skiskyting de siste årene, sier Fink til Dagbladet.

- Vi ser, når vi kommuniserer med våre seere, at de elsker de norske skiskytterne, fortsetter han.

- Liker det naturlige

Podkast-duoen Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold har også snakket om at de opplever mye danske interesse for sin podkast, «Kant Ut». Og det er nettopp disse to som treffer de danske seerne best, forteller sportsjournalisten.

- Jeg vet at mange følger med Ingrid og Tiril, som også hører på podkasten dere. Jeg tror det er noe med de smilende norske jentene som, spesielt danske kvinner, liker. De liker det naturlige ved dem, sier TV 2-journalisten.

De to synes det er kult å høre at de har gjort inntrykk i et land hvor skiskyting kanskje ikke er det aller største.

- Det er råkult at det begynner å bli så stort i Danmark. Jeg synes kanskje de burde få opp noen løpere etter hvert, men det er bra for oss at de ikke gjør det. Da kan de fortsette å heie på oss, sier Ingrid Tandrevold med et smil om munnen til Dagbladet.

- Jeg vet at vi har en del danske lyttere på podkasten vår, og der er jeg egentlig mest imponert over at de skjønner hva vi sier, fortsetter 23-åringen.

- Hyggelig

Tiril Eckhoff smiler i det hun får høre at de danske ikke bare liker utøverne Tandrevold og Eckhoff, men også væremåten og personlighetene deres.

- Det er hyggelig at de følger med på oss. Jeg får ta med meg at jeg ikke bare er skiskytteren Tiril, men at de også liker personligheten min, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

Dansken trekker også fram Johannes Thingnes Bø som en av de andre favorittene blant de danske seerne.

- Han er en idrettsmann alle liker. Han er veldig god i det han gjør. Det er også mange som holder med Martin Fourcade fordi han er en stjerne. Det tiltaler de sportsinteresserte, sier journalisten.

Saken fortsetter under videoen.

DÅRLIG STEMING: Først var Wierer ydmyk etter å ha blitt parkert av Tiril Eckhoff på mixedstafettens andre etappe. Så kom stikket i retning den norske 29-åringen og jentenes italienske skytetrener. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Savner vinter

En annen viktig faktor for interessen kan være savnet etter ordentlig vinter i Danmark, mener journalisten.

- Vi har aldri vinter lenger. Da jeg var ung hadde vi skikkelige vintre med mye snø og is. Det finnes ikke mer, men danskene elsker vinterværet. Derfor liker mange dansker vintersport, også har man i tillegg det spenningsmomentet med skytingen som gjør det mer utfordrende. Det har man for eksempel ikke i slalåm og langrenn, sier han.

Selv om interessen vokser, ser han ikke for seg at vi snart vil ha utøvere med dansk pass i verdenstoppen.

- De fra Grønnland gjør det godt. Der har vi en juniorverdensmester, så vi har noe. Men vi skal ikke påberope oss at vi har fryktelig med talenter, understreker Fink.