ERFAREN OG SJARMERT: Kjetil Rekdal ble med sin lange internasjonale karriere og over gjennomsnittet interesse for fotball, sjarmert av klubbdiretøren. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
ERFAREN OG SJARMERT: Kjetil Rekdal ble med sin lange internasjonale karriere og over gjennomsnittet interesse for fotball, sjarmert av klubbdiretøren. FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

- Sjarmert av norsk naivitet

Kjetil Rekdal har full kontroll på kveldens motstander i playoffkampen til Europa League. Da er det sjarmerende at klubbdirektøren kaller AZ Alkmaar for en overkommelig motstander.ÅLESUND (Dagbladet): Aalesunds klubbdirektør mente AZ Alkmaar var en overkommelig motstander.

Kjetil Rekdal lo godt da klubbdirektør Henrik Hoff ringte  etter at Aalesund trakk nederlandske AZ Alkmaar til kveldens play-off-kamp på  Colorline Stadion.

- Vi har trukket et overkommelig lag,  hevdet Hoff lystig.

Kjetil Rekdal er ikke den som jatter med noen og smashet derfor inn klubbsjefens serve.

- Har du sett dem spille, da, spurte Rekdal, som har bodd seks år i Belgia og kjenner nederlandsk fotball godt.

Må spille feilfritt - Jeg liker egentlig veldig godt denne norske naive tilnærmingen til en slik kamp. Men når alt kommer til alt, er det jeg som må sørge for at laget presterer så godt at Henrik til slutt kan si: «Hva var det jeg sa».

Den tidligere Molde, Borussia Mönchengladbach, Lierse, Rennes og Hertha Berlin-spilleren, vet godt hva som venter AaFK i kveld.

- AZ Alkmaar har et ekstremt tempo og skifter posisjoner  internt i laget ofte under kamp. De er ballbesittende og spiller en underholdende fotball, sier Rekdal og legger til at om han selv var trener for et nederlandsk topplag, ville han vært glad om motstanderen var Aalesund.

  Som Brasil - Glem ikke at nederlendere anser seg selv som det landet som er nærmest  Brasil i måten å spille fotball på, fastslår Aalesund-treneren.

Han mener Aalesund må spille omtrent feilfritt for at det overhode skal være noen mulighet for seier eller uavgjort i hjemmekampen. Om Aalesund greier uavgjort eller bedre, mener Rekdal det er håp for returkampen i Nederland neste torsdag.

KLUBBDIREKTØR: Henrik Hoff.
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
KLUBBDIREKTØR: Henrik Hoff. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Det er ingen tvil om at vi møter et godt lag. De ble seriemester i forfjor og i årets serieåpning slo de PSV Eindhoven 3—1. Men vi slo nylig Rosenborg 3—1 og går denne kampen i møte med høy selvtillit, sier Rekdal.

Historisk Han er villig til å strekke seg så langt som  å mene at et avansement til gruppespillet i Europa League, vil være klubbens største prestasjon ved siden av cupfinaleseieren mot Molde i 2009. Økonomisk vil en plass i gruppespillet bety midler til innkjøp av spillere Rekdal mener er helt nødvendig.

- Kommer vi inn i gruppespillet, er det den største prestasjonen i klubbens historie ved siden av cupfinaleseieren mot Molde i 2009. Bare gruppespillet gir klubben 10 millioner nettokroner på bunnlinja. Det sier seg selv at det er av betydning, avslutter Rekdal.