Sjåstad Christiansen med drømmestart på OL-sesongen

Vant i New Zealand i natt.

I RUTE: Tiril Sjåstad Christiansen vant verdenscup-rennet i New Zealand i natt. Var eneste med over 90 poeng. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I RUTE: Tiril Sjåstad Christiansen vant verdenscup-rennet i New Zealand i natt. Var eneste med over 90 poeng. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Det er fortsatt august, men Norge har allerede fått sin første verdenscupseier i den nye skisesongen. Tiril Sjåstad Christiansen sørget for det da hun vant slopestylefinalen i New Zealand søndag.

Den 18-årige fristilkjøreren har allerede vunnet X-Games, og søndag innledet hun OL-sesongen med klar finaleseier etter å ha vært best også i kvalifiseringen. Begge hennes omganger i finalen ville holdt til seier. Den første ble belønnet med 89,4 poeng, den andre med 91,0.

Dara Howell fra Canada ble nummer to med 84,4. Christiansen var den eneste i finalen som fikk karakterer på 90-tallet, og det fikk hun sju ganger av ti mulige fra de fem dommerne.

Seieren betyr at hun vil ligge lenge på toppen av verdenscuplista i slopestyle. Neste renn er rett før jul, i Copper Mountain i USA 20. desember. Det er berammet ytterligere to renn før Sotsji-OL, før verdenscupen avsluttes i mars.

Nordmenn markerte seg også i mennenes renn. PK Hunder mislyktes i første forsøk i finalen, men 81,4 poeng i det andre ga ham 7.-plass som beste nordmann. Johan Berg ble nummer ti og Øystein Bråten nummer 13.

Mennenes slopestylefinale ble vunnet av amerikaneren Nicholas Goepper, som fikk 94,0 poeng.

(NTB)