<strong>TIL TOPPS:</strong>  Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fikk en perfekt start på årets verdenscupsesong da hun gikk til topp i fredagens slopestyle-konkurranse. Foto: Norges Skiforbund/Christopher Frankum
TIL TOPPS: Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fikk en perfekt start på årets verdenscupsesong da hun gikk til topp i fredagens slopestyle-konkurranse. Foto: Norges Skiforbund/Christopher Frankum Vis mer

Sjåstad Christiansen tilbake i toppslag. Vant sesongåpningen

Slopestyle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fikk en perfekt start på årets verdenscupsesong da hun gikk til topp i fredagens slopestyle-konkurranse.

20-åringen fra Geilo lå på 5.-plass etter to forsøk, men med en strålende avslutning klatret hun helt til topps.

- Dette var utrolig deilig. Jeg var så nervøs foran den siste omgangen. Jeg vet jeg er best, så det var digg at jeg klarte å gjøre en god omgang. Det siste «runet» må være ett av de beste jeg noen gang har kjørt, sier Sjåstad Christiansen etter seieren.

- Vinnerskalle Stortalentet har tidligere vunnet X-Games, men mistet fjorårets OL og brorparten av forrige sesong på grunn av skadeproblemer. Nå virker hun å være tilbake i toppslag.

- Den jenta er en vinnerskalle, uten tvil. Det var utrolig imponerende hvordan hun tok seg sammen, sier sportssjef Christopher Frankum.

Sjåstad Christiansen fikk 85,80 poeng i sin siste omgang, mens nummer to, italienske Silvia Bertagna, fikk tre poeng mindre.

Bråten nummer to På herresiden var det ingen som kunne gjøre noe med briten James Woods sine 93,40 poeng, men Øystein Bråten sørget for norsk annenplass. Også han gjorde sitt beste i siste forsøk.

- Jeg fikk det skikkelig til i siste omgang. Det er skikkelig artig å starte sesongen med en pallplass. Da jeg så hvor mange gode som var med her nede, satt det egentlig langt inne å tenke på en pallplassering. Dette gir mersmak foran vinteren, sier Bråten.

<strong>ANDREPLASS:</strong> Gjermund Bråthen (til venstre) sesongåpnet med en andreplass. Foto. Norges Skiforbund/Christopher Frankum
ANDREPLASS: Gjermund Bråthen (til venstre) sesongåpnet med en andreplass. Foto. Norges Skiforbund/Christopher Frankum Vis mer

- Han kjørte så rått. I siste omgang økte han vanskelighetsgraden og viste kjøring i verdensklasse, kommenterer Frankum.

Sjåstad Christiansen og Bråten var de eneste nordmennene som hadde kvalifisert seg til finalene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer