Sjef fra første sekund

I går klokka 15.00 stilte kroaten Hrvoje Braovic (45) på sin første arbeidsdag for Lyn. Med de største mediene ringside, gjorde den nye hovedtreneren det klart fra første sekund om hvem som er sjef i toppklubben.

Gjennom 13 serierunder har Sture Fladmark ledet Lyn fram til tabelltopp og fem poengs ledelse i Tippeligaen. I går måtte han stå og se Braovic lede treningen på Kringsjå i Oslo.

- Det var litt rart. Men jeg har vært forberedt på dette lenge, innrømmer Sture overfor Dagbladet.

Braovic kjørte en times rolig trening, med lett jogging, mye utstrekking og litt five-a-side. Så sendte han spillerne rett i dusjen.

- Det var et positivt første møte med spillerne, sier Braovic, som måtte svare på spørsmål fra NRK/TV, TV2, P4, NTB og de største Oslo-avisene.

Fram til i går har Lyn-spillerne stort sett fått være i fred på treningene. Nå vil kroaten ha mer oppmerksomhet rundt laget.

Lover offensiv fotball

- Jeg er blitt fotalt at det bare er rundt 3000 tilskuere på kampene, sier Braovic. - Jeg ønsker et lag som spiller offensiv og attraktiv fotball - og da vil folk også se oss.

Lyns midtbanespiller Jonny Hanssen (29) syns det er vanskelig å mene noe sikkert om Braovic etter bare én lett trening.

- Han må få respekt med det samme, sier Jonny til Dagbladet. - Men vi har hatt en åpen og ærlig tone i spillergruppa - og det håper jeg kan fortsette.

Ribbeinsbrist

Jonny syns det var godt å komme i gang igjen etter ferien, men er ikke helt klar for spill.

- Jeg har fått en brist i ett ribbein, sier Jonny Hanssen. - Jeg er neppe klar mot FC København lørdag, men rekker nok kampen mot Lillestrøm neste søndag.

I går kveld dro Hrvoje Braovic til Grindvold sammen med Sture Fladmark for å se Lyns andrelag. Laget består nesten bare av juniorer.

- Disse spillerne er Lyns framtid, sa Braovic til Dagbladet på Hadelands Glasverk sist lørdag.

- En fin fyr

Assisterende hovedtrener Sture Fladmark møtte Hrvoje Braovic for første gang i går, og fikk et bra inntrykk av kroaten.

- Han er en hyggelig og trivelig fyr, sier Sture til Dagbladet. - Vi kommer til å snakke mye sammen de nærmeste dagene.

Lyns kaptein Tommy Berntsen (28) var irritert over de elendige treningsforholdene. Kommunen hadde ikke klippet graset på banen. Om Braovic sier Tommy:

- Jeg syns han er en fin fyr, og jeg tror han kommer til å gjøre oss til bedre spillere, sier Tommy til Dagbladet.

Fra 4-4-2 til 3-4-3

- Han tok kommandoen fra første sekund?

- Han er nødt til å være sjef med en gang - og førsteinntrykket av Braovic er bra og positivt, sier Tommy Berntsen.

Hrvoje Braovic ønsker seg en mer offensiv spillestil i Lyn. Han vil gjerne forandre dagens 4-4-2 til 3-4-3 neste sesong. Men da trenger klubben et par forsterkninger.

- Skynder meg langsomt

- Lyn ligger veldig godt an etter mange bra kamper, og jeg skal skynde meg langsomt, sier Hrvoje Braovic.

- Det er mulig at det blir noen nye spillere på banen mot FC København lørdag, sier Tommy Berntsen - Og kanskje et nytt spillemønster.

PS! I dag starter hardkjøret for Lyn-spillerne, med trening kl. 10 og 17.

Hrvoje Braovic

Alder: 45

Sivil status: Gift

Barn: To sønner

Meritter: 5 seriemesterskap og fem cupmesterskap med Dinamo Zagreb, var assisterende trener for Kroatias VM-lag i Japan/Korea, var direktør for fotballskolen i Dinamo Zagreb, trente klubben Spansko rett utenfor Zagreb fra 5. divisjon til toppserien på fem år, i perioden 1986-1992.

Aktuell: Ledet sin første Lyn-trening i går.

TRENERNE: Hrvoje Braovic og Sture Fladmark (t.h.) har mye å snakke om de nærmeste dagene. - Det var litt rart å ikke lede treningen, sier Sture.