Sjef i VIF

HAMAR (Dagbladet): Storhamar- Vålerenga 1- 5. Vålerenga-trener Roy Johansen mener Tommy Marthinsen (24) er god nok for Norges landslag som skal spille OL-kvalifisering i februar. Tommy selv vil gi alt for Norge, men landslagssjef Leif Boork sier nei.

- Jeg kan si med sikkerhet at Tommy ikke kommer med på laget til OL-kvalifiseringen, men fortsetter han den positive trenden han har vist i høst, vil han være aktuell seinere i sesongen, sier Boork til Dagbladet.

- Jeg mener Tommy er god nok for landslaget, men det er ikke jeg som tar ut laget, sier Roy Johansen.

Tommy Marthinsen er svært lysten på landslagsspill.

- Jeg vil gi alt for landet mitt, og OL-deltakelse er et mål for meg, sier Tommy.

Jakter faderen

Og fortsetter:

- Hvis jeg skal ta igjen faderen (legendariske Jim red. anm.) som har deltatt i fire OL-sluttspill må jeg snart begynne sier Tommy og ler.

Han var i går nøkkelspiller på et overlegent Vålerenga-lag som spilte drakta av Storhamar foran 4729 tilskuere i Hamar OL-amfi.

Tommy skapte stadig trøbbel for Storhamar-forsvaret og noterte seg for et nydelig mål.

- Vi fikk et skikkelig kick da det var 2500 tilskuere på oppvarmingen før matchen - vanligvis er det bare 50. I tillegg hadde vi noe å hevne etter at Storhamar la seg mot London Knights i Europaligaen, sier Tommy.

Mikrochip i hjertet

Han har blomstret skikkelig til liv i Vålerenga etter to år med mye motgang.

- Jeg var et år i TIK og det endte i uoverenstemmelser med klubbledelsen.

Deretter var jeg et år i Asker men fant meg ikke til rette, sier Tommy.

- Nå er jeg imidlertid kommet til klubben i mitt hjerte, sier Tommy.

Apropos hjerte. Tommy spiller med en mikrochip innlagt i hjertet etter at,den livsviktige muskelen plutselig stoppet i sommer.

- Jeg må gå til lege en gang i måneden for å sjekke at alt er i orden, sier Tommy.

I går så det mer ut som om Storhamar-gutta trenger et snarlig legebesøk for å kurerere målskrekk. Hjemmelaget vant nemlig skuddstatistikken 31-18, men tapte kampen 1-5.