Sjef på banen

BOLZANO (Dagbladet): Frankrike-Norge 26-29. Her er VM-jokeren som kan bli Marit Breiviks viktigste kort på veien mot et nytt VM-gull: Marianne Rokne (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som mot Korea i åttedelsfinalen tirsdag kom Marianne Rokne i går innpå fra den norske «ressursbenken» for å gi Norge ekstra skuddkraft.

Og igjen slo hun til umiddelbart:

Det første hun gjorde, var å sende Norge opp i 7-6 - og på fem skuddforsøk hamret hun inn like mange på lamslåtte franskmenn.

Totalt ble det sju fulltreffere på ti forsøk for den hardtskytende Tertnes-jenta, som ser ut til å slå til på kommando når de andre skytterne sliter.

- Dette er andre kampen jeg kommer innpå og skyter og treffer. Nå er jeg vel iallfall i ferd med å bli en liten VM-joker, mer fastslår enn spør Marianne Rokne.

«I dag var du god»

Utenpå er ikke Rokne-jenta som hopper rundt i ellevill rus om hun så finner en million kroner på gata.

Men hun forsikret om at hun likevel var veldig glad inni seg etter oppvisningen i går.

- Jeg er ganske beskjeden av meg, og det er ikke ofte jeg sier; «Marianne, i dag var du god!». Men jeg føler at jeg kan si det nå, sier Rokne til Dagbladet.

Hun satt på tribunen da Norge vant tidenes finaledrama mot nettopp Frankrike på Lillehammer i 1999. I går feide Rokne franskmennene av banen, og nå gjenstår bare å gjøre det samme mot Jugoslavia i semifinalen lørdag før en ny finale står for tur.

- Den gangen var jeg med for å lære, men det var likevel grusomt å se 99-finalen fra tribunen. Det er det verste stedet du kan se en kamp. I år har jeg helt andre forventninger, forsikrer hun.

Sjef på tribunen

Mens Marianne tok på seg sjefsrollen på banen, var det pappa Knut Arne som ledet allsangen blant Håndballens Venner på tribunen.

Og før Marianne & Co. satte seg i bussen for å reise de fem milene tilbake til basen i Trento, fikk pappaen lurt til seg en skikkelig klem fra datteren.

- Både mot Korea og i dag har hun gitt oss mange julepresanger på forskudd. Jeg klarte ikke sitte stille ett sekund og er helt hes av a ll jubelen. Dette kan nesten ikke beskrives, sier pappa Knut Arne til Dagbladet.

Faren er like ivrig på alle hjemmekampene til Tertnes i Haukelandshallen, så Marianne har etter hvert vent seg til pappaens utagerende stil.

- I starten var det veldig flaut at pappa var helt vill på tribunen. Men han får bare holde på, smiler Rokne.

Knut Arne tror datteren nå har fått blod på tann foran semifinalen mot Jugoslavia lørdag.

- Når hun treffer med skuddene sine, er hun god. Det skal motstanderen få merke, sier han.

Samspilte

Like imponerende som skuddarmen er Mariannes samspill med råsterke Else-Marthe Sørlie på streken. I går sto den kombinasjonen bak viktige scoringer for Norge.

- Else-Marthe er på plass når jeg trenger henne. Det blir en del scoringer av slikt.

De to har spilt sammen på U-laget siden de var 16 år og kjenner hverandre ut og inn.

- I dag hadde vi ingen spesielle avtaler, det meste skjedde spontant. Marian ne har et godt godt blikk og en evne til å være best når det gjelder. Så henne kommer det mer fra, lover visekaptein Sørlie.

<B>PAPPA LITT SJEF:</B> Mens Marianne Rokne styrte ute på banen, var det pappa Knut Arne som ledet den norske heiagjengen på tribunen.
<B>VM-JOKEREN:</B> Marianne Rokne slo til i går når de andre skytterne sviktet. Tertnes-jenta avfyrte ti skudd og sju av dem gikk inn bak Frankrikes keeper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer