Sjefen advarer Petter foran Rally Sardinia

Kan ikke alltid vinne.

(Dagbladet.no:) Neste helg går Rally Italia av stabelen på Sardinia. Det er samme sted Petter Solberg testet sin nye Subaru Impreza WRC 2005 for første gang.

Da var han ikke veldig fornøyd, men nå har mekanikerne skrudd litt mer på bilen - og Petter er ikke lenger like skuffet. Selv om han fortsatt sliter med å legge skjul på at han skulle ønske han hadde mer motorkraft.

- Jeg tror jeg har gode sjanser til å vinne på Sardinia, hvis alt går etter planen, sier Solberg ifølge Subarus hjemmeside.

Først i løypa

I forrige VM-runde, på New Zealand, kom Petter på 3. plass bak Sebastién Loeb og Marcus Grönholm. Nordmannen leder likevel fortsatt VM, ett poeng foran gymnastikklærersønnen fra Frankrike.

- Dette blir annerledes enn på New Zealand, siden veiene er smalere og svingete. I tillegg er temperaturene der bedre for dekkene, forteller Spydebergs stolthet.

Han kommer til å kjøre først i løypa, men som han sier det:

- Det er prisen du må betale for å lede VM - så jeg kan ikke klage.

SOLBERG-SVEV: Petter Solberg svevde inn til seier i Mexico. På New Zealand ble det 3. plass. Nå er nordmannen sulten på seier igjen. Foto: ARNT E. FOLVIK
SOLBERG-SVEV: Petter Solberg svevde inn til seier i Mexico. På New Zealand ble det 3. plass. Nå er nordmannen sulten på seier igjen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Balanse

Team-sjef David Lapworth sier at en av Petters utfordringer fortsatt er å kjempe mot seg selv.

- Han må fortsatt forsøke å balansere ønsket sitt om å vinne hvert eneste rally. Sardinia er et av favorittrallyene hans, og derfor et han virkelig ønsker å vinne, sier han.

Lapworth kan derfor fort bli nødt til å nedjustere målet til Petter i løpet av neste helg:

- Hvis vi er i en posisjon hvor vi må ta store sjanser for å vinne, må vi tenke på mesterskapet. Det er bedre å få seks eller åtte poeng, enn å ikke få noen.

BALANSEN: Teamsjef David Lapworth håper Petter klarer å balansere vinnerviljen med kontrollert kjøring hvis det er nødvendig.