Sjefen avslører - slik ble de norske hopperne best i verden

Forklarer hoppsuksessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hoppsportssjef Clas Brede Bråthen forklarer den norske hoppsuksessen med flere grep tatt gjennom mange år.

I helgen vant Anders Fannemel og Johann André Forfang dobbelt i det siste rennet Sapporo. Daniel André Tande vant i verdenscupen før jul, og den aller beste norske så langt i sesongen har vært Kenneth Gangnes.

Bråthen har karakterisert dagens landslag som det beste i historien.

- Det morsomste er hvor mye nærmere vi kommer det vi har definert som tilstanden vi vil være i for å utvikle toppidrettsutøvere. Det handler om å gi utøvere den muligheten de trenger for å legge ned innsatsen som trengs. Det føler jeg at vi er blitt flinkere og flinkere til. Vi har fått mer og mer kunnskap og kompetanse om det som skal til, sier Bråthen til NTB.

Tirsdag var han i Holmenkollen der det venter hopp for kvinner torsdag, lagkonkurranse for menn lørdag og individuelt renn for menn søndag.

Trekk - Hvilke trekk har dere gjort som har ført til alle de sterke resultatene som er kommet de siste sesongene, og ikke minst foran sesongen utøverne er midt inne i?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer