Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjefen da han hørte Tirils plan etter VM: - Å, sa hun det? Det er vi ikke blitt enige om

- Jeg er halvsyk, sliten og fornøyd.

HELT FERDIG: Titil Eckhoff havnet på 24. plass på dagens fellesstart i VM i skiskyting. Den doble gullvinneren i VM føler seg så sliten etter VM at hun har bestemt seg for å droppe verdenscupavslutningen i Khanty-Mansiysk. Her sammen med fysisk trener Steinar Mundal etter løpet.
HELT FERDIG: Titil Eckhoff havnet på 24. plass på dagens fellesstart i VM i skiskyting. Den doble gullvinneren i VM føler seg så sliten etter VM at hun har bestemt seg for å droppe verdenscupavslutningen i Khanty-Mansiysk. Her sammen med fysisk trener Steinar Mundal etter løpet. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiil Eckhoff (25) gikk inn til 24. plassen - av 30 startende - på den avsluttende VM-fellesstarten i Holmenkollen i dag. Uten at plasseringen la noen demper på humøret. Hun er og blir fornøyd med mesterskapet på hemmebane, som skjenket henne tre medaljer.

- Om noen hadde sagt til meg før VM at jeg skulle vinne to gull og en bronse, så hadde jeg trodd de kødda. Jeg er veldig, veldig fornøyd med mesterskapet. På en skala fra 0-10 så er det en nier, sier Tiril Eckhoff.

Hun fikk en god start på fellesstarten og ledet en stund, men Eckhoff klarte aldri å kjempe seg gjennom smerten i sporet og på standplass.

- Helt ferdig - Jeg ledet en runde, og jeg er fornøyd med det, jeg, for for jeg er helt ferdig. Jeg er halvsyk, sliten og fornøyd. Støtten fra publikum var også helt magisk, jeg er dritheldig som får oppleve det her, sier Eckhoff.

I pressesonen brister stemmen, tårer truer med å presse seg fram og hun er så utladet at hun har bestemt seg for ikke å bli med charteren som flyr skiskytterne videre til verdenscupavlutningen i Sibir allerede i morgen.

- Nei, jeg tror ikke jeg reiser til Khanty-Mansiysk. Jeg må ta vare på helsa. Kroppen sier fra at den ikke vil mer. Nå må jeg bli frisk, sier hun til Dagbladet.

Overrasker storebror Nyheten kommer som en overraskelse på storebror og landslagstrener, Stian Eckhoff.

- Å, sa hun det? Det er vi ikke blitt enige om. Vi har diskutert det, men jeg visste ikke at hun har tatt beslutningen allerede, sier han til Dagbladet.

Idrettssjef Morten Aa. Djupvik vil ikke legge seg opp i avgjørelsen:

- Jeg har ikke snakket med verken Stian eller Tiril om dette, men jeg vet at Tiril følte seg rufsete og sliten i dag. Det får de diskutere seg i mellom først, sier han til Dagbladet.
- Piffen ut av ballongen Men om hun føler seg aldri så sliten, så har ikke Tiril tenkt å droppe den planlagte festen i kveld. Etter et langt mesterskap er det mange skiskyttere som skal riste ekstra løs i kveld.

- Jeg skal nyte dagen, sier hun.

- Dette var hovedmålet mitt i år, så da er det ikke rart at piffen går ut av ballongen etter et sånt mesterskap.

Mens hun selv havnet langt bak i leksa, så fikk Norge likevel to jenter blant de ti beste, med Marte Olsbu på sjuende og Fanny Hotn Birkeland på niende.

- Det er gøy å se at andre gjør det bra når jeg gjør det ræva.

Godt norsk lag Ekhoff fikk en voldsom bør på sine skuldre da Tora Berger la opp etter OL-sesongen i 2014. Nå har det norske damelaget utviklet seg til å bli et stabilt godt lag.

- Det er veldig deilig. Og så er det digg at vi klarte å ta gull sammen alle jentene. Og at jeg klarte å ta gull alene er har gjort dette mesterskapet til noe helt magisk, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.