Sjefen er god nok

Et par OL-medaljer færre hjem fra London, forteller lite om Jarle Aambø og Olympiatoppens jobb.

GULL NOK: : Jarle Aambø og Olympiatoppen har vært viktig for Erik Verås Larsen sin suksess. Det er en av de gode fortellingene fra London. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GULL NOK: : Jarle Aambø og Olympiatoppen har vært viktig for Erik Verås Larsen sin suksess. Det er en av de gode fortellingene fra London. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR norsk idrett får sitt laveste antall OL-medaljer på 27 år, er det et resultat som fort kan få konsekvenser for de ansvarlige. I toppidrett er det visstnok bare resultatene som teller. Ikke minst hos en generasjon nordmenn som har lært seg at det er typisk norsk å være god.

Toppidrettssjef Jarle Aambø har i årevis vært en av læremesterne. Etter en nesten sammenhengende storhetstid for eliteidretten har han lansert Olympiatoppen som en premissleverandør til en bredere forståelse av hva det krever å levere et toppresultat også utenfor idretten.  Aambø har snakket om en prestasjonskultur.

Det kan han fortsatt gjøre med troverdighet. Den magre fangsten av OL-medaljer er ikke fortellingen om systemet som feilet, men om et samfunn med for mye penger og velvære.

DET siste er den store utfordringen når Jarle Aambø nå vil møte motgangen i London med en ungdomssatsing fram til Rio i 2016:

•• Det norske talentmaterialet er i utgangspunktet blitt vesentlig dårligere.

Samtidig med den norske idrettsframgangen de siste tiårene, er den fysiske formen hos barn og unge betydelig svekket. Slik generell tilbakegang betyr selvsagt ikke automatisk en dårlige fysisk plattform hos de aller beste, men også de som jobber med enerne i de ulike idrettene merker denne negative endringen. Som et ekstremt velstående samfunn opplever vi velstandens bakside. Det er enkelt sagt ikke så mange unge født på 1990-tallet med Henrik Ingebrigtsen ubendige vinnervilje

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer