Sjefen er tilbake

Fra nyttår er Nils Arne Eggen (56) tilbake som Rosenborg-trener til 2002. Vikar Trond Sollied nekter å gå tilbake til assistentrollen, og tilbys nå jobb som likestilt hovedtrener. Men Eggens forrige kollega, Bjørn Hansen, advarer Sollied: - I praksis blir dette som i fjor, sier Hansen til Dagbladet.

Trond Sollied har tidligere fastslått at det er uaktuelt å degraderes til sin gamle jobb som assistenttrener i RBK.

Han opprettholder langt på vei standpunktet, men er åpen for dialog om en oppgradering av egen rolle etter at Eggen i går kunngjorde et forventet comeback.

- Premissene for min nye rolle er ikke diskutert ennå, sier Sollied.

Han bekrefter at han er forespurt om å ta andre trenerjobber i Norge, og setter 1. september som deadline for egen RBK-framtid.

Eggen tror samarbeidet med Sol-lied kan bli slik som med Bjørn Hansen i gamle dager.

- En må bestemme, og det blir vel meg. Forskjellen nå blir at Tronds rolle blir mer lik den Bjørn Hansen hadde i Rosenborg, sier Nils Arne Eggen.

- Som i fjor

Bjørn Hansen har ni års erfaring som Eggens høyre hånd i RBK, og tror ikke løftene om hevet Sollieds status bør tas for bokstavlig. Forskjellen mellom titlene «likestilt hovedtrener» og «assistent-trener» er mest for jåleri å regne. Derfor må Sollied pent innstille seg på degradering - selv om den nye tittelen er aldri så formell.

- Jeg ser ingen praktisk forskjell nei, sier Hansen.

Dermed ikke sagt at han råder Sollied til å ta farvel med Lerkendal:

- Det var ikke store problemer i fjor. Jeg synes det fungerte bra, og jeg håper Trond fortsetter. Men han må bare se i øynene at han blir nummer to - som i fjor.

I så fall bør ikke Sollied-kåte Tippeliga-klubber nøle. Både Haugesund, Brann og Bodø/Glimt har startet jakten på neste års trener for lengst.

Kan fornye seg

Eggen flytter nå fra Orkdal til Trondheim sammen med kona for å slippe ti mil i bilen hver dag. Tidligere har han omtalt de daglige kjøreturene som ypperlige tidspunkt for å gjøre opp status og tenke framover. Men Bjørn Hansen tror ikke Eggen får problemer med å fornye seg selv om han kutter ut pendlerlivet.

- Han har vist at han er istand til å utvikle seg over en tiårs periode. Tror ikke han kommer til å stagnere, sier Hansen.

Det kunnskapsrike RBK-miljøet er dessuten garantister for det motsatte.

- Nils har brukbart med folk rundt seg. Dette blir ikke noe enmannsløp, sier Hansen.

Samme lønn

Selv Trond Sollied er glad for Eggens ja til tre nye trenerår - med opsjon på to år utover de.

- For RBK som klubb er det riktig. Når han først skal trene en klubb, er Nils for emosjonelt knyttet til RBK til å trene andre klubber.

Og Eggens følelser for hjertebarnet gjenspeiler seg på det eneste området han er smålåten - i lønnsforhandlingene.

- Når det gjelder lønn så har vi aldri hatt noe problem med Nils Arne Eggen, sier RBK-formann Curt Christiansen.

INN I NESTE ÅRTUSEN: </B> Mr Rosenborg personlig, <B>Nils Arne Eggen er tilbake som trener fra 1. jan 1999 -foreløpig for tre nye år.