INGEN TVIL: John Carew smalt inn sitt tredje og Aston Villas fjerde fra straffemerket på overtid.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
INGEN TVIL: John Carew smalt inn sitt tredje og Aston Villas fjerde fra straffemerket på overtid.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRKVis mer

- Sjefen hadde noen strenge ord til oss i pausen

Carew scoret hattrick da Villa ble kjeftet til semifinale.

||| (Dagbladet): Reading - Aston Villa 2-4.

Merkelig fakta: Aston Villa har aldri vunnet en kamp i mars med Martin O'Neill som manager - før i dag.

På det trettende forsøket skulle det endelig lykkes, og det var en målkåt John Carew som brøt forbannelsen da Villa snudde FA-cupkvartfinalen mot Reading i løpet av ti frenetiske minutter like etter hvilen.

0-2 ble til 4-2 takket være et ekte hattrick signert Carew, og Aston Villa har fortsatt muligheten til å hente et trofé på Wembley denne sesongen.

- Vi sleit i første omgang, og sjefen hadde noen strenge ord på lager i pausen. Jeg skal ikke gå inn på det, men du kunne se hva som skjedde på banen. Ashleys scoring var viktig, den ga oss et løft, og jeg var sikker på at vi kom til å få det andre målet, sier Carew til nyhetsbyrået PA.

- Vi har veldig lyst til å komme oss til en finale igjen, for nå vet vi hva Wembley handler om. Det var ikke vår beste opplevelse, men nå har vi sjansen til å komme tilbake, sier han.

To ganger Long
Aston Villa var nesten to helt forskjellige lag før og etter pause. Før pause ble de revet i stykker av friske Reading, og framover virket John Carew og Emile Heskey mer tunge og treige enn farlige med tyngde.

Etter en knapp halvtime tok Reading ledelsen.

En corner ble headet bakover i feltet, og ved bakre stolpe sto Shane Long klar til å styre ballen videre i nettet. 2-0 kom like før pause, og etter et strålende angrep.

Sigurdsson fant Kebe med en nydelig stikker, Kebe fulgte boka da han la ballen tilbake til målscorer Long med 45 graders vinkel, og Long satte sikkert og enkelt inn sitt andre.

Men spørsmålet er hva Martin O'Neill sa til gutta sine i pausen.

UTLIKNINGEN: John Carew satte inn 2-2 med hodet.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
UTLIKNINGEN: John Carew satte inn 2-2 med hodet.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

For i løpet av knapt ti minutter var 0-2 snudd til 3-2.

Carew-show
Ashley Young fikset den første reduseringen da han dunket ballen i nettet ved den samme stolpen som Shane Long lusket rundt ved i første omgang etter et innlegg fra kanten.

Så var det John Carew-show.

Nordmannen hadde allerede misbrukt et par gode muligheter da han avsluttet kontant til 2-2. Igjen var det et innlegg fra sida, Stewart Downing denne gangen, og Carew stanget ballen i hjørnet fra et par meters hold.

3-2 fikset Carew like etter. Nok en gang ble ballen spilt inn fra kanten, men nå lavt, og med en lekker flikk styrte Carew ballen i motsatt hjørne med utsiden av foten.

Og Reading-fansen, som hadde jublet seg gjennom pausen, var plutselig helt stille.

Hjemmelaget presset hardt i perioden etter 3-2, men Brad Friedel og Villa-forsvaret ryddet godt unna. Og helt mot slutten fikk John Carew hattricket sitt.

Spissen var selvskreven som straffeeksekutør da han selv ble felt av Ingemarsson, og dunket sitt tredje så hardt han klarte opp i krysset.

Aston Villa videre, med John Carew i hovedrollen. Nordmannen er nå toppscorer i FA-cupen med sine seks scoringer.