Sjefen stoler på VM-sprinterne

VM-vrakede løpere var best i dag.

• Dagbladet.no tidligere i dag: Femdobbelt norsk i Kina

(Dagbladet.no): Stakespesialisten Ola Vigen Hattestad vant NM-sprinten i klassisk stil, men ble vraket fra VM-laget til samme distanse.

I dag - på dagen én uke før VM går av stabelen i Sapporo - slo 24-åringen brutalt tilbake med verdenscupseier i Kina. Samtidig sviktet flere av de utvalgte VM-sprinterne.

- Jeg er ikke bekymret, for jeg var forberedt på at dette kunne skje. Når vi har en sånn enorm bredde i sprinttroppen, er dette noe vi må regne med. Det samme skjedde også før VM-ene i Lahti og Oberstdorf, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.no.

To forklaringer

Her er trenerens to forklaringer på at tre av hans antatt beste - Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal og Odd-Bjørn Hjelmeset - ble slått ut allerede i kvartfinalene i dag:

• - Eldar ble litt hindret i sin kvartfinale, men var bra fram til da. Jens Arne gjorde et par feil på oppløpet og Odd-Bjørn hadde rett og slett en svart dag.

• - I tillegg har det kanskje også en mental årsak:. Flere av de som ikke ble tatt ut, var nok ekstra motiverte og tente på å vise seg fram.

SLÅTT UT: Eldar Rønning ble hindret og røk dermed ut i kvartfinalen av dagens verdenscupsprint. Også to andre av VM-sprinterne ble slått ut i kvarten, men trener Ulf Morten Aune er likevel ikke bekymret. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SLÅTT UT: Eldar Rønning ble hindret og røk dermed ut i kvartfinalen av dagens verdenscupsprint. Også to andre av VM-sprinterne ble slått ut i kvarten, men trener Ulf Morten Aune er likevel ikke bekymret. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Ola Vigen Hattestad virket revansjesugen?

- Ja, naturlig nok - og han har god grunn til det også, for han var den løperen som var desidert nærmest en plass, innrømmer Aune.

- Angrer ikke

Han er tydelig imponert over det Ørje IL-løperen viste i morges.

- Det er bare å ta av seg hatten for det han gjør i dag, tillegger landslagstreneren.

- Men du angrer ikke på at han ikke ble tatt ut, etter det du har sett i dag?

- Nei, vi angrer ikke. Startlista vår er klar, og det som teller er hva som skjer neste uke, understreker han.

Treneren bekrefter at det må skade eller sjukdom til for at det skal bli gjort endringer på sprintlaget, sjøl om både Hattestad og Simen Østensen har stakeegenskaper som kan passe godt i de flate løypene i Japan.

Sjefen stoler på VM-sprinterne

Dermed blir det opp til Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal, Odd-Bjørn Hjelmeset og Tor Arne Hetland å forsvare de norske fargene på klassisksprinten. 

VMs første øvelse går av stabelen klokka 08.30 førstkommende torsdag.

BEST IGJEN: Ola Vigen Hattestad ble norgesmester i Meråker, foran Odd-Bjørn Hjelmeset (t.v.) og Eldar Rønning (t.h.). I dag vant den VM-vrakede sprinteren igjen.