HERJET I FRANKRIKE: Daniel Hoelgaard fra Team Joker presterte veldig godt i Tour de Bretagne, der han vant én etappe og tok en rekke topplasseringer underveis. Nå kan 21-åringen bli Norges neste sykkelproff. (foto: procycling.no)
HERJET I FRANKRIKE: Daniel Hoelgaard fra Team Joker presterte veldig godt i Tour de Bretagne, der han vant én etappe og tok en rekke topplasseringer underveis. Nå kan 21-åringen bli Norges neste sykkelproff. (foto: procycling.no)Vis mer

Sjefen tror han mister gullgutten etter sesongen

Dette kan bli Norges neste sykkelproff.

RENNES/LIFFRÉ (procycling.no): - Interessen fra profflagene reflekterer jo resultatene jeg kjører inn. Men jeg prøver ikke å tenke så mye på det akkurat nå, og gruer meg heller til etappen i morgen, sier Daniel Hoelgaard til procycling.no.  

Andreplass, sju sekunder bak lederen og på skuddhold til sammenlagtseieren i et av kontinentalkalenderens hardeste løp, Tour de Bretagne. Det er bakteppet. Nå ligger Daniel Hoelgaard på sengen og er smått irritert over at det er tomt for vingummi.  

- Tomt for Haribo. Hvordan skal du klare å preste på siste etappe da?  

- Nja, jeg har en cola ved siden her og en restitusjonsbar. Så det skal vel gjøre nytten det også, sier Hoelgaard.  

- Lyst ut for proffkontrakt

Etter Bretagne satt Hoelgaard igjen med grønn trøye, tredjeplass i sammendraget og en etappeseier. Det får profflagene med seg.    

- Jeg satser på å bli proff og ha det som en jobb man kan leve av. Akkurat nå ser det veldig lyst ut. Målet etter sesongen er å få kontrakt med et World Tour-lag, sier Hoelgaard, som sier han dagen før fikk gratulasjonsmelding fra Patrick Lefevere, hovedsjefen i Team Etixx-Quick-step.  

Tar det med ro

Sportsdirektør i Team Joker, Gino van Oudenhove, sier de ikke stresser for å komme i kontakt med profflagene.  

- Lagene vet allerede fra i fjor at han er en bra rytter, og interessen blir ikke mindre av dette. Jeg har snakket med Daniel om det her nede, men vi tar det ganske med ro og konsentrerer seg om løpene som kommer, sier van Oudenhove.  

Noen mangler

Rytterne er i dusjen, mens van Oudenhove pakker bilen for å kjøre tilbake til Norge og de norske rittene på kalenderen. Selv om Bretagne ble et av lagets beste ritt, ser han fortsatt forbedringspotensial i laget. Og i Hoelgaard.  

- Daniel har en tendens til å sitte langt bak. Når jeg ser det fra bilen, så ser de andre lagene det også. Vi gikk i fella da Vendee U-laget støtet over en bakketopp og sprakk feltet uten at vi var representer. Der og da var det ikke så dramatisk, men det tok lang tid før vi klarte å rette opp i feilen. Det kostet oss nok sammenlagtseieren, sier Van Oudenhove.  

- Er han fysisk sterk nok, men mangler noen nyanser som dette for å være helt klar?  

- Et løp som Bretagne vinner man ikke ved en tilfeldighet. Vi har vært godt på vei hele uken, men på siste etappe gjør han en liten tabbe, som vi må betale for. Når det er sagt, så hadde vi nok skrevet under kjapt hvis tilbudet om to etappeseiere, grønn trøye og tredjeplass i sammendraget hadde blitt presentert oss før vi startet. Dette er etterpåklokskap, sier van Oudenhove.  

- Får du beholde ham neste år?  

- Nei, det tviler jeg sterkt på. Snart kjører vi løp sammen med proffene, så får vi se hva som kommer til oss. Vi må høre om det er noe konkret interesse og jobbe ut fra det, fortsetter sportsdirektøren.

TALENTFABRIKKEN: Norske Team Joker har eksportert sykkelproffer som Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff Lars Petter Nordhaug tidligere. Nå kan Daniel Hoelgaard bli neste rytter som får proffdrømmen oppfylt under Gino van Oudenhoves (avbildet) formynderskap. (foto: procycling.no).
TALENTFABRIKKEN: Norske Team Joker har eksportert sykkelproffer som Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff Lars Petter Nordhaug tidligere. Nå kan Daniel Hoelgaard bli neste rytter som får proffdrømmen oppfylt under Gino van Oudenhoves (avbildet) formynderskap. (foto: procycling.no). Vis mer