Sjefen vil spille svensk

HAMAR (Dagbladet): Finale sluttspill, 2. kamp: Storhamar- Vålerenga 1- 5. Geir Hoff gjorde som kapteiner bør gjøre i viktige kamper: Han tok sjefgrepet og punkterte kampen med scoringa til 3-1.

De siste 40 minuttene var Vålerenga suverene. Motstanden må de over grensa for å finne. Og spillerne er klare til å gjøre svensker av seg. Geir Hoff (33) blir kanskje med ett år til hvis klubbens planer realiseres.

- Jeg har sagt at det er slutt nå. Men å spille i den svenske eliteserien vil være en utrolig gulrot for hele Hockey-Norge - spesielt for ungdommen.

- De vil se at man slipper å dra til utlandet for å utvikle seg. Hockey er moro, og tanken på én sesong mot svenske elitelag er forlokkende, sier Hoff.

Toppscorer Johan Brummer (ett mål i går) er også i fyr og flamme over Vålerengas tanker.

Nye spillere

- Klubben er nødt til å kjøpe klassespillere på noen plasser. Men kommer vi med i Sverige, vil dominoeffekten utløses. Norske klubber og talenter vil nyte godt av vår deltakelse.

- Fortsetter du i Vålerenga hvis dere får spille i Sverige?

- Jeg bestemmer meg etter siste sluttspillkamp. Men sjansene er vesentlig større da, sier Johan Brummer.

- Det er viktig for oss å komme ut i verden. Vålerenga - og andre klubber vil tjene enormt. Og da garanterer jeg at jeg står i mål neste år også, sier Henrik Arvsell.

Århundrets bombe

- Århundrets hockey-bombe om klubben lykkes. Utrolig inspirerende å møte Europas beste flere ganger i uka, sier Rune Fjeldstad.

Men først skal Vålerenga vinne kongepokalen. Ifølge de fleste gutta står den allerede i skapet på Jordal Amfi.

- Hvis Storhamar slår oss tre kamper på rad, skal jeg brenne ishockeyutstyret mitt, sier Rune Fjeldstad.