«Sjefen (ytterligere super-lativer er overflødige)»

Ståle beskrives som tidenes trener i danske aviser.

HEFTIG KRANGEL: Ståle Solbakken havnet i en heftig ordveksling med Pep Guardiola etter kampen. - Kanskje Guardiola ikke skjønner norsk humor, sa Solbakken etterpå. Foto: CLAUS BECH/SCANPIX
HEFTIG KRANGEL: Ståle Solbakken havnet i en heftig ordveksling med Pep Guardiola etter kampen. - Kanskje Guardiola ikke skjønner norsk humor, sa Solbakken etterpå. Foto: CLAUS BECH/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Ståle Solbakken er inne i sin siste sesong med FC København, før han overtar det norske landslaget. Han kunne ikke avsluttet oppholdet i den danske hovedstaden på en mer perfekt måte.

FCK herjer i Superligaen, hvor de har skaffet seg en enorm luke på toppen av tabellen.

Og nå er Solbakken også i ferd med å sende «løvene» videre i Champions League for første gang. Hedmarkingen høster derfor stående applaus i danske aviser i dag.

Tidenes trener «Jeg skal aldri igjen anklage Ståle Solbakken for å være kjedelig og destruktiv i sin fotballfilosofi. Det er nå også en stund siden. Han markerer seg igjen som den beste treneren Superligaen har opplevd,» skriver Flemming Fjeldgaard, sportsredaktør i Berlingske.

For Ståle har ikke bare hatt det lett i København, tross stor sportslig suksess. Danskene er i utgangspunktet svært skeptiske til fotballspillende nordmenn - og våre trenere - og Solbakken har derfor blitt fulgt med lupe.

Han skal ikke bare vinne, han skal vinne med stil.

Nå får Solbakken både ros for FCK-spillet og får sin lederstil.

FCK som landslag «FC København har med Ståle Solbakken som sjefen (ytterligere superlativer er overflødige) løst alle oppgaver. De 'lette' kampene i Superligaen, de tøffe kampene som man skulle vinne i Europa og de meget tøffe kampene, som de mot Barcelona, Rubin Kazan og det lille mesterstykket mot Panathinaikos i Aten,» skriver Christian Thye-Petersen, sportsredaktør i Jyllands-Posten.

Etter fire kamper i Champions League har FCK sju poeng og er bare ett bak Barcelona i gruppa. Rubin står med tre, og alt ligger derfor til rette for avansement for Solbakkens menn.

«FCK har vært en høydehopper under Solbakkens ledelse, som konstant har løftet seg på imponerende vis på den europeiske scene. FCKs resultatmessige og spillemessige positive utvikling har fått selveste Barcelona til å uttrykke den aller største respekt for Superligaens stolte flaggskip,» skriver Søren Olsen, fotballredaktør i Politiken.

Morten Crone Sejersbøl, fotballredaktør i B.T., vil nå erstatte det danske landslaget med Solbakkens utvalgte.

«Kjære Uefa, kan vi ikke få FC København som landslag? FC København med Ståle Solbakken som lederfigur har alt hva jeg kan ønske meg av det danske landslaget. Vinnerinnstilling, mot, taktisk omstillingsevne og offentlig appel,» skriver han.

TRIUMFEN: Ståle Solbakken var et stort smil etter poengdelingen i Parken, som var en stor triumf for danskene. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
TRIUMFEN: Ståle Solbakken var et stort smil etter poengdelingen i Parken, som var en stor triumf for danskene. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer