Sjefene vet hva de gjør

Kritikken mot manglende lederskap preller av fordi den er grunnleggende feil.

IKKE THORIRS JOBB:  Thorir Hergeirsson skal bare fortsette å gi utøverne sine mest mulig ansvar. Det er denne lederfilosofien som har gitt håndballjentene den internasjonale suksessen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE THORIRS JOBB: Thorir Hergeirsson skal bare fortsette å gi utøverne sine mest mulig ansvar. Det er denne lederfilosofien som har gitt håndballjentene den internasjonale suksessen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UANSETT hvilken TV-kanal som har senderettighetene til håndballjentene, forbeholder kommentatorene seg retten til å kritisere lagets trenere for ikke å lede nok.

Slik kritikk er selvsagt en journalistisk jobb, og i utgangspunktet grei nok. Problemet er bare at kommentatorene gjennomgående gjør jobben dårlig fordi de ikke skjønner -- eller ikke vil skjønne -- hva som er grunnlaget for en av Norges største sportslige suksesser.

For det er vrient å argumentere godt mot suksess.

ETTER en serie med OL, VM -og EM-gull kunne vi derfor tro at debatten om hvordan det er best å lede disse norske håndballjentene hadde roet seg. Det har den såvisst ikke. Bare med et par middels norske kamper hakket kritikerne i den gamle plata igjen:

- Håper Thorir Hergeirsson viser lederskap, lød det fra NRK-boksen allerede før start mot Danmark.

Midt i førsteomgangen på ett mål under var kritikken skrudd til et hakk:

- Thorir må være råere på lederskap, krevde NRKs innleide ekspertkommentator Geir Oustorp, og glemte at han; som enkelte av oss andre, i kritikerrollen fra tid til annen sitter i et glasshus

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer