Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjefer på hjemmebane

Toni Nhleko hevet stavangerlaget fra tabellbunn med to flotte mål.

STAVANGER, Viking-Molde 3-1 (Dagbladet.no): Før kampen lå stavangerlaget sist på tabellen med fattige to poeng. Det betød krise hvis det ikke ble seier mot Molde.

Men det var aldri aktuelt. Viking var overlegne fra start til slutt. Underveis ble Viking-trener Tom Prahl sendt på tribunen fordi han protesterte for utagerende mot Rob Friends albuebruk.

Likevel var han en svært glad mann etter kampslutt.

- Dette var livsviktig for oss, selv om vi ikke er helt der vi skal være ennå, sa han til TV 2.

Gode prestasjoner

Hjemmelaget tok raskt kommandoen i kampen, og etablerte spill høyt oppe på banen.

Sterke Peter Kovacs var et godt oppspillpunkt. Viking-kaptein Allan Gaarde, som har vært en gedigen skuffelse så langt i sesongen, var igjen sjef på midtbanen og prikket gode pasninger mot spissene.

Teknisk gode Jone Samuelsen spilte også en stor kamp for hjemmelaget.

Og framme på banen ble Toni Nhleko den store Viking-helten. Med sin uortodokse stil får han publikum til å juble. I dag laget han dessuten to perler av noen mål.

SJEF: Toni Nhleko scoret to flotte mål og senket Molde på Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
SJEF: Toni Nhleko scoret to flotte mål og senket Molde på Viking stadion. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Tafatt Molde-lag

I perioder var han helt borte, så skjøt han fart med ballen og avsluttet med flotte skudd utenfor Molde-keeperens rekkevidde.

- I dag gjorde jeg akkurat som treneren hadde bedt meg om, sa en smilende sørafrikaner til TV 2 etter at seieren var sikret.

Molde hadde lite å by på i finværet på Viking stadion. Stian Ohr kjempet som en helt, og Petter Rudi prøvde også å skape noe, men foran Vikings mål ble gjestene for tafatte.

Dermed krabber Viking forbi Tromsø på tabellen, og spillet viste at noe kan være på gang i Stavanger. Endelig våget Viking å være sjefer på hjemmebane.

Sjefer på hjemmebane
BORTVIST: Vanligvis sindige Tom Prahl ble vist på tribuen for protester mot dommeren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media