«Sjefs-fulingen Drillo»

Trønderne skylder på eks-er og fulinger. I Molde sa det bare pang. Lokalavisene forklarer.

(Dagbladet.no:) Én kamp gjenstår av den tredje serierunden (Brann - Tromsø i kveld), og Start og Fredrikstad topper tabellen.

Her er Tippeliga-runden sett via spaltene til lokalavisene.

Ham-Kam - Aalesund 2-1

Hamar Arbeiderblad beskriver luftkrigen mot Aalesund på denne måten:

«Ham-Kam-gutta visste hva de gikk til. Aalesund har et fyrtårn på 2,04. Han heter Aarøy, og ble mye brukt.
Men Espen Haug, som er ett hode lavere, kastet seg opp i duellene - med spenst og timing som sine virkemiddel.
Det ble mange tøffe tak,»

Og det ble ikke mindre tøft mot slutten:

«Aalesund kjørte på mot slutten, og de forandret ikke på menyen: Det gikk i lange innkast, lange, høye baller - og skumle dødballer.

Aarøy fikk til slutt uttelling.

PRØVDE OG PRØVDE: Frode Johnsen og Rosenborg skapte sjanse etter sjanse - men mål ble det ikke. Foto: TOM E. ØSTHUUS
PRØVDE OG PRØVDE: Frode Johnsen og Rosenborg skapte sjanse etter sjanse - men mål ble det ikke. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Med hodet selvfølgelig.

Men det holdt ikke til poeng.

For Ham-Kam holdt unna.

Både høyt og lavt.»

Aalesund-trener Ivar Morten Normark var ikke fornøyd etter kampen.

- Jeg er skuffet over mitt eget lag. Det er ikke vanskelig å oppnå 96 prosent av mulig kapasitet, men det er de fire siste som avgjør kamper. De manglet vi i dag, sier han til Sunnmørsposten.

Lyn - Start 1-1

Selv med ett poeng forble Start på tabelltoppen. Stefan Bärlin kunne sørget for nok en trepoenger for Sørlendingene, men han misbrukte to gode sjanser.

- Jeg kan ikke gå rundt og irritere meg over det. Jeg fikk to store sjanser, og burde nok gjort minst ett mål i dag. Men det nytter ikke å gå rundt og være skuffet over det nå, sier svensken til Fædrelandsvennen.

Han debuterte for Start da Bala Garba måtte ut med skade. I fjor scoret han 23 mål for Västerås, så Menigheden i Kristiansand har gode grunner til å ha store forventninger.

En annen debutant i går var Lyn-trener Henning Berg. Han er - tross bare ett poeng på hjemmebane - fornøyd med sin første kamp som sjef.

- Dette er veldig gøy. Laget har et stort potensial. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Og denne kampen kontrollerte vi. De hadde bare et par halvsjanser, sier han til Dagsavisen.

Molde - Vålerenga 1-3

«Det må være år og dag siden MFK har innledet serien så elendig som i år. Tre strake tap gir soleklar jumboplassering på tabellen. Gårsdagens kamp så lenge ut til å bli den klatreetappen alle lengtet etter, men det var før Steffen Iversen ble sendt inn på banen i det 58. minutt,» skriver Romsdals Budstikke.

- Det føltes lenge som vi kunne spille i timevis uten å slippe inn mål. Alle lagdeler hadde full kontroll. Jeg var så sikker på seier. Så sa det bare pang. Jeg er tom for ord, sier Trond Strande til avisa.

Nok en gang er det altså Steffen Iversen som får oppmerksomheten etter kampslutt.

- I denne kampen snudde alt med innhoppet til Steffen Iversen. Han skapte mye frykt hos oss. Og vi ble plutselig udyktige til å få vekk ballen, mener trener Bo Johansson.

Selv er Iversen en beskjeden mann:

- Den betydningen er overvurdert. Det har vært litt tilfeldig at det er blitt slik, sier Steffen Iversen til Dagsavisen.

Odd - Bodø/Glimt 2-1

Skien-lagets første seier i år kom ifølge trener Arne Sandstø i Odds dårligste kamp så langt.

- Dette var vår dårligste kamp i år. Helt klart. Den kunne ikke måle seg med kampene mot Tromsø og Aalesund, men denne gangen fikk vi med poengene, sier han til Telemarksavisa.

Takket være to kjappe fra Espen Hoff ble det likevel tre poeng.

«Espen Hoff fikk to magiske minutter mot slutten av første omgang. Det var nok til å bryte den forbannelsen som har ligget over hjemmemøtene mot Bodø/Glimt og nok til sesongens første seier,» skriver Varden.

- Dette er kanskje de to raskeste scoringene jeg har scoret i elitesammenheng, sier Larvik-gutten til avisa.

Avisa Nordland oppsummerer kampen slik:

«Kongene som ble Hoff-narrer.
Glimt fikk smake sin egen medisin i går. Laget som har vært konger på Odd stadion de siste fire årene, gjorde en håpløs 1. omgang og lot Espen Hoff ødelegge kampen på to minutter.»

Rosenborg - Fredrikstad 0-1

Rosenborg har fire poeng på tre kamper, og har rotet bort fem på hjemmebane. I begge hjemmekampene har de skapt målsjanser på rad og rekke, uten at de har fått noe særlig igjen for det.

«Eks\'er kan være fule folk. Det er ikke måte på hva de kan finne på av faenskap. Eks-RBK\'erne på Fredrikstad var intet unntak. Sjefs-fulingen var selvsagt gamle, gode Drillo.

Det kokte i sluttminuttene på Lerkendal i går. Fredrikstad ledet 1-0 og forsvarte seg heltemodig. Dommeren blåste mot RBK og eks-RBK\'erne Steinar Sørlie og Lars Blixt (samt Tor Trondsen og Dagfinn Enerly som gikk ut midtveis i omgangen) hadde en strålende kveld. De rodde i land en seier ingen etterpå kan si var ufortjent, men som var så ufortjent likevel,» skriver Adresseavisen.

I Plankebyen er de høyt oppe:

«FFK senket Rosenborg 1-0 i deres egen lekegrind og er på vei mot noe stort,» skriver Fredrikstad Blad.

Viking - Lillestrøm 3-1

Lillestrøm-folk og er i dag mest opptatt av dommeren. Trener Uwe Rösler mener at Hannes Sigurdsson burde blitt utvist for å ha plantet albuen i hodet på Frode Kippe.

Dommer Stig Rune Krokdal er enig.

Han skal derfor se kampen på video i kveld.

- Jeg skal se den istedenfor barne-TV med datteren min i dag, sier han til Romerikes Blad.

Viking-trener Roy Hodgson er naturlig nok mer fornøyd med kamplederen.

- Dette var en meget vanskelig kamp å dømme med mange knallharde dueller. Jeg synes Krokdal klarte seg meget bra og tviler på at noen andre hadde gjort det bedre, sier han til ANB.

FULL KONTROLL: Trond Strande sier at han trodde de kunne spille i timevis uten å slippe inn mål. Men så kom Steffen Iversen på banen.
TAKKET HOFFERN: Arne Sandstø takket Espen Hoff for de to scoringene hans.
SKYLDER PÅ DOMMEREN: LSK-sjef Uwe Rösler var misfornøyd etter kampen mot Viking.
EN LURING: Egil Drillo Olsen og Fredrikstad sørget for en overraskende seier på Lerkendal.
KJEMPET I LUFTA: Espen Haug og Ham-Kam kriget og vant.
FORTSATT PÅ TOPP: Start og Stefan Bärlin klarte bare uavgjort på Ullevaal, men leder fortsatt Tippeligaen.