Sjefsjobb uten instruks

TORINO (Dagbladet): Bent Skammelsrud opp på tribunen - Bent Inge Johnsen inn som Rosenborgs hjerte. I Mesterliga-drakta som heter erfaring er det en forskjell på 30 kamper. Hvilket betyr et fotballkirurgisk inngrep som må fungere mot Juventus i kveld. Helt av seg sjøl.

Bent Skammelsrud har spilt samtlige 31 Mesterligakamper for Rosenborg. Bent Inge Johnsen har spilt én. Og går du inn i statistikkene, finner du Skammelsrud som den beste av alle rosenborgere i Europa.

Johnsen - som på grunn av gule Skammels-kort må låne sentralposisjonen i kveld - har knapt nok sett dem på TV.

På egne bein

Men tror du han får gode råd før shortsen føles som den er full av egg før innmarsjen på Stadio del Alpi? Tror du han får taktiske varianter med frokosten og en enda dypere lunsj-innføring i hvordan sette i gang indreløperne når en RBK-overgang nærmest skriker etter en frekk og vinklet kortpasning på den første berøringa? Neida, Rosenborgs hjertetransplantasjon får ingen ting.

I kveld må Bent Inge Johnsen klare seg sjøl.

- Til han Bent Inge? - Nææ, hva skal jeg si til han, spør RBK-trener Trond Sollied. - Nei, han Bent Inge har spilt fotball så lenge at det er jeg ikke redd for. Han er litt annerledes enn han andre Bent, men det skal du se fort kan bli en fordel.

- Akkurat den posisjonen bekymrer meg ikke et sekund.

Bare Juventus

Neivel - det er jo bare Juventus. Borte. Om retten til kvartfinalen i Mesterligaen. Og det handler jo bare om en som ikke har spilt på den plassen før. Mens han med med maksimal fartstid stort sett har spilt til laud i samtlige kamper.

- Bent Inge er rutinert - han må få gjøre det på sin måte, sier Bent Skammelsrud. - Det beste jeg kan gjøre er derfor å holde kjeft. For det er det som er tillit, alt annet blir tull.

Og:

- Det er riktig som Trond (Sollied) sier, Bent Inge kan dette bedre enn de fleste.

- Det bobler mer inni meg enn det ser ut til, sier Bent Inge Johnsen til Dagbladet. - Bent (Skammelsrud) er jo så viktig for Rosenborg-stilen. Han er lagets anker, enormt trygg og misser veldig sjelden.

- Det jeg kan bidra med er å gjøre det på min måte.