Sjeik kan redde Leeds

Ni minutter tok det 17-åringen James Milner å sende nytt håp inn i kriserammede Leeds. Og kanskje kommer det frisk kapital fra Bahrain.

LONDON (Dagbladet): Yorkshire-klubben kom til London med en milliard kroner i gjeld, men med den aller beste statistikken: Leeds hadde aldri tapt for Charlton på The Valley. Forrige sesong reiste klubben hjem med 6-1-seier, i går holdt det i massevis med vinnermålet tidlig i første omgang.

- Jeg er ikke dum, jeg vet hvilken forfatning klubben er i, sa midlertidig manager Eddie Gray før kampen. - Vi har bare vunnet to av våre første 13 kamper og sluppet inn haugevis av mål. Vi vet at ansvaret har en adresse.

I går ledet Leeds-legenden klubben inn til årets tredje seier. Etter at Southamptons manager, den tidligere Leeds-spilleren Gordon Strachan, takket nei til å overta sjefjobben, går det kanskje i retning av den gamle venstrevingen Eddie Gray. Hans ballast er i orden: 559 kamper, 69 scoringer og en brennende lyst til å lede laget ut av fotballkrisa er en god jobbsøknad.

- Forrige gang jeg forlot Leeds sa jeg at jeg ikke ville komme tilbake, sier Eddie Gray. - Men nå er jeg veldig glad for å være her igjen.

I går viste 17 år gamle James Milner at Leeds har en framtid. Hans scoring skaffet klubben dens første poeng under Grays ledelse. Tre poeng er muligens starten på en reise ut av elendigheta. Leeds har pådratt seg en gjeld på en milliard kroner. Hvis ikke 600 millioner av disse er tilbakebetalt til kreditorene innen 1. februar tas den gamle storklubben under administrasjon.

Sjeik meldt

Finansiell nødhjelp kan likevel være på vei. I følge BBC skal Bahrains sjeik Abdul bin Mubarak Al-Khalifa være i ferd med å kjøpe seg inn i klubben. Sjeiken har i 25 år vært Leeds-supporter og han leder en tung investorgruppe fra flere Golf-stater.

- Vi er flere investorer fra gulflandene som kan komme til å gå inn i Leeds, sier Al-Khalifa ifølge BBC.

  • I går ettermiddag kunne Eddie Gray og Leeds danse både twist og sjeik.
VONDT: Leeds-spissen Mark Viduka takles bakfra av Charltons Scott Parker.