Sjeikene trekker seg fra Liverpool-handel

Reagerer på styre-utsagn.

(Dagbladet.no): Liverpool trenger sårt penger for å kunne realisere sitt storstilte stadionprosjekt.

Dubai International Capital (DIC) har lenge ligget an til å bli løsningen, og en endelig avklaring var ventet med det første.

Men på et styremøte i går bestemte Liverpool at de foreløpig ikke vil binde seg til å akseptere tilbudet fra den steinrike Maktoum-familien, skriver BBC.

Årsaken kan være at klubben ønsker mer tid til å tenke gjennom et bedret tilbud fra George Gillet, eieren av ishockeylaget Montreal Canadiens. Hans bud ble opprinnelig avvist før jul, men i forrige uke tikket det inn et nytt.

Som følge av denne avgjørelsen bestemte DIC i ettermiddag seg for å trekke seg. Selskapet hevder at hovedaksjonæren David Moores hadde godtatt budet, og at avtalen derfor i prinsippet var i orden.

Ifølge Liverpool Echo har Gillett tilbudt mer per aksje enn DIC var villig til å betale. Amerikaneren vil også finansiere ny stadion. Han eier blant annet ishockeylaget Montreal Canadiens.

PÅ VENT: Liverpool spillerne under gårsdagens seier over West Ham. I forkant av kampen vedtok styret å avvente et mulig salg av klubben. Foto: GEOFF CADDICK/EPA/SCANPIX
PÅ VENT: Liverpool spillerne under gårsdagens seier over West Ham. I forkant av kampen vedtok styret å avvente et mulig salg av klubben. Foto: GEOFF CADDICK/EPA/SCANPIX Vis mer
Sjeikene trekker seg fra Liverpool-handel
TREKKER SEG: Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum leder Dubai International Capital. I tillegg er han visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater. Nå trekker DIC Liverpool-budet.