Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk å ha

FC Københavns trener Hans Backe trakk fram Magne Hoseth som en av tre spillere som imponerte i Royal League finalen. Landslagssjef Åge Hareide er mer lunken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hareide sier dette om Hoseths innsats:

-  Nei ... det var vel litt blanda, litt opp og litt ned.

Mer konkret vil ikke Hareide være. Om kampen sier han:

-  Med bakgrunn av andreomgangen synes jeg ikke København vant fortjent.

Landslagssjefen vil heller ikke si noe om Hoseth spilte seg til en framtidig retur på landslaget.

Hoseth selv er like taus om landslagsspill som landslagssjefen. På spørsmål fra TVNorge om det var deilig å vise seg fram etter vrakinga, ber han reporteren om å gå videre til neste spørsmål.

Bunnkarakterer

Etter vrakinga har han avvist alt snakk om landslaget. Han er tydelig bitter på både landslagsledelsen og norske medier som mente han spilte elendig mot Estland. Han fikk stort sett bunnkarakterer for innsatsen.

FOTBALLKONGENE: FC København vant historiens første Royal League. I første rekke sitter Magne Hoseth og passer på premiesjekken verd tre millioner norske kroner. Foto: Digitalsport
FOTBALLKONGENE: FC København vant historiens første Royal League. I første rekke sitter Magne Hoseth og passer på premiesjekken verd tre millioner norske kroner. Foto: Digitalsport Vis mer

FC Københavns trener Hans Backe kommer så vidt innom på konflikten som ser ut til å prege Hoseth. Til TVNorge sier han:

-  Det finnes årsaker, men det er faktisk litt interne årsaker som jeg ikke vil kommentere.

Sto fram

I følge Backe var gårsdagens finale en opptur for Hoseth.

-  Han var en av tre spillere som virkelig sto frem for oss på en dag da vi ikke spilte opp mot vårt beste. Defensivt er det ok, men fra midtbanen og fremover er det for dårlig, sier den tidligere Stabæk-treneren.Hoseth var en av to FCK spillere som måtte skyte to straffer for at det skulle bli en avgjørelse. Den første satte han rolig til høyre etter å ha fintet keeper Bengt Andersson ut til venstre. Hans andre - og lagets 12. straffe - satte han midt i mål. Igjen ble Andersson fintet ut.

At IFK Gøteborg trener Arne Erlandsen er misfornøyd er mer naturlig i og med at de ikke greier å dra dette i land:

Fortjente å vinne

-  Etter min mening fortjener vi å vinne kampen, vi burde hatt et straffespark og hadde alle muligheter i straffesparkkonkuransen. Vi taklet ikke den slik vi håpet på. Vi scoret på 11 av 13 straffer. Det er bra, men å tape da er bare sånn som skjer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!