Sjekk Arsenals utrolige straffestatistikk

Men de trengte ikke 11-meteren da de lekte seg i toppkampen.

NY STRAFFESCORING: Cesc Fabregas har scoret på straffe i Arsenals tre siste hjemmekamper i Champions League. Foto: Adrian Dennis/AFP
NY STRAFFESCORING: Cesc Fabregas har scoret på straffe i Arsenals tre siste hjemmekamper i Champions League. Foto: Adrian Dennis/AFPVis mer

|||(Dagbladet): Arsenal - Sjakhtar Donetsk 5-1.

Londonerne er det mestscorende laget i Champions League, og de fortsetter triumfferden mot utslagsrundene etter jul.

Det var duket for toppkamp på Emirates tirsdag kveld, men bare Arsenal viste toppklasse.

Og for en klasse. The Gunners har nå ni poeng og 14-2 i målforskjell etter tre kamper. Det lar seg høre i Champions League-Europa, selv om gruppa nok ikke er den tøffeste.

- Vi er et lag med et stort potensial og det fikk vi vist i kveld. Men dette er bare starten, vi ønsker å forbedre oss videre, sier Arsène Wenger til Sky Sports.

Fabregas var tilbake etter en måned på sidelinja.

- Jeg ville ha 60-70 minutter og da det ble 3-0 var det på tide å gå av. Alt ser bra ut, forsikrer spanjolen.

«Alltid» straffe Nok en gang fikk Arsenal straffe på hjemmebane i Champions League. De har fått sjansen fra krittmerket i de fire siste på eget gress - og har totalt fått straffe i åtte av de 11 siste Europa-kampene i London.

KEEPERTABBEL: Alex Song fikk Arsenals første mål servert på fat, da Sjakhtar-keeperen glapp et innlegg. Foto: Eddie Keogh/REUTERS
KEEPERTABBEL: Alex Song fikk Arsenals første mål servert på fat, da Sjakhtar-keeperen glapp et innlegg. Foto: Eddie Keogh/REUTERS Vis mer

Kveldens straffe var det absolutt ingenting å si på. Både Alex Song og Johan Djourou ble dratt ned i feltet - så det var helt korrekt av Svein Oddvar Moen å peke på krittmerket.

Cesc Fabregas gjorde ingen feil, da han skjøt høyt og scoret.

Men. Denne kvelden handler egentlig ikke om Arsenals straffestatistikk. For Arsenal lekte seg så til de grader at de slettes ikke trengte muligheten fra 11 meter.

Keepertabbe Arsenal fikk tidlig kontroll defensivt og de spilte tålmodig framover. Arsene Wengers menn ventet på mulighetene, og hogg til da de fant hull i ukrainernes forsvarsmur.

På den første scoringen fikk de derimot særdeles god hjelp av keeper Andreij Pyatov.

Han skulle bare plukke ned en enkel ball, men glapp den rett ned i beina til Alex Song - som kranglet kula over målstreken fra to meter.

Da Samir Nasri doblet rett før pause, gjorde Arsenal mer av jobben selv.

Song slo inn fra høyresida og ballen gikk via ei Sjakhtar-rumpe til Nasri - som dempet innlegget og knallet ballen opp i nettaket.

Tre kjappe mål Den norske dommerkvintetten, ledet av Svein Oddvar Moen, ble ikke satt på de store prøvene i kveld. Til det var Arsenal for overlegne.

Kvarteret etter pause ble 2-0 økt av Fabregas fra straffemerket, og da klappet Sjakhtar sammen.

Jack Wilshire puttet etter et veggspill med Tomas Rosicky og bare tre minutter seinere lagde Marouane Chamakh Arsenals femte.

Han dempet et framspill - så bort på linjemannen for å se at han ikke var i offside (det var han ikke) - og så puttet han sitt femte mål på seks kamper på Emirates.

Disse tre målene kom i løpet av ti minutter og punkterte all spenning i kampen.

Eduardo pyntet litt på resultatet åtte minutter før slutt, da han scoret mot gamle lagkamerater. Kampen var avgjort for lengst, så Arsenal-fansen applauderte ham.