Sjekk «BPs» supertall etter ny triumf

Vant over Lillestrøm.

• LSK - GODSET 1-2 (0-0)

(Dagbladet): 27. mai tok Bjørn Petter «BP» Ingebretsen over som hovedtrener for Strømsgodset etter danske David Nielsen. 48-åringen, som jobbet som assistent og spillerutvikler under Ronny Deilas tid i klubben, fikk kontrakt ut sesongen.

Seks kamper seinere tyder mye på at sportssjef Jostein Flo ikke kommer til å ha noe annet valg enn å ansette Ingebretsen på permanent basis. For etter at Gustav Wikheim sikret tre nye poeng med sin 2-1-scoring like før slutt mot Lillestrøm i kveld er tallene under «BPs» ledelse oppsiktsvekkende:

Av 18 mulige poeng har Godset tatt 15 under sin nye sjef. Det gir et snitt på utrolige 2,5 per kamp. I motsetning tok blåtrøyene bare 12 av 30 mulige under forgjenger Nielsen, noe som ga et snitt på 1,2 per match.

- Jeg er veldig glad, men rett etter kamper er jeg alltid utslitt. Følelsene kommer mer i løpet av morgendagen. Da går jeg bare og smiler og koser meg hele dagen, sier Ingebretsen til TV 2.

Tar innpå Med kveldens seier legger også Strømsgodset ytterligere press på lagene foran på tabellen. Mens drammenserne ligger på 5. plass er det nå bare fire poeng opp til Stabæk på 2. plassen.

Det sørget en kollektiv, helhjertet innsats på Åråsen for.

- Det er veldig, veldig deilig. Vi kjemper hardt, spiller bra i dag og får med oss tre livsviktige poeng i kampen om medaljer. Nå mener jeg vi har meldt oss på for fullt, sier målscorer Wikheim til TV 2.

SUKSESSTRENER: Bjørn Petter Ingebretsen har levert svært gode resultater som Godset-trener.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SUKSESSTRENER: Bjørn Petter Ingebretsen har levert svært gode resultater som Godset-trener. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Hva har skjedd med deg og Strømsgodset etter at «BP »tok over?

- Vi har fått veldig mye energi og har blitt samlet. Vi har blitt et lag nå. Det ser vi utpå banen her. Det er veldig moro å spille for tida.

- Hva har «BP» gjort?

- BP har vært veldig samlende. Han har fått gruppa til å forstå hva som må til for at vi skal vinne kamper. Det er veldig bra, forteller Wikheim.

Større disiplin Etter en målløs første omgang banket Flamur Kastrati inn 1-0 da klokka tikket mot 62 spilte minutter. Bare fire minutter seinere utlignet imidlertid Moryké Fofana for LSK, da  Mohammed Abu laget straffe i duell med Erling Knudtzon.

Godset nektet imidlertid å gi seg og fortsatte å angripe selv om de befant seg på bortebane. Fire minutter før full tid fikk de også utteling. Etter et nydelig angrep endte ballen til slutt hos innbytter Petter Vaagan Moen. Den tidligere LSK-spilleren skjøt hardt og lavt, noe som resulterte i en retur fra Arnold Origi ut i farlig område.

Der befant Wikheim seg, som ikke hadde noen problemer med å sette inn seiersmålet. Etter kampen satte Ingebretsen ord på hvorfor Godset fremstår som et mye bedre lag nå - enn under Nielsen.

- Jeg føler at vi viser større disiplin i den densive jobbinga. Så vet vi at vi har enkeltspillere framover på banen som kan gjøre at vi vinner kamper som i dag, sier Ingebretsen og fortsetter:

- Vi vil utvikle oss hver eneste dag. Det skal vi fortsette å tenke på så får en eventuell medalje komme som en konsekvens av det.

Jevnt Det betyr samtidig at LSK ikke klarte å benytte seg av muligheten til å gå forbi Godset på tabellen, noe de hadde gjort med tre poeng. I stedet er forskjellen nå på seks.

Gultrøyene blir dermed liggende på 8. plass, mens Strømsgodset altså for alvor har heng på tetlagene.

Det er mye takket være målscorer og kveldens beste spiller, nevnte Wikheim. 22-åringen har scoret fem mål og lagt opp til fire fra kantposisjon så langt denne sesongen, og er i ferd med å stabilisere prestasjone sine på et høyt nivå.

- Det handler litt om de kravene man stiller seg selv. Jeg trente veldig hardt i vinter og føler jeg får betalt for det nå. Det er veldig deilig, forklarer Wikheim overfor TV 2.

Mens Tippeligaen nå tar ferie skal Godset til Tsjekkia for å spille kvalikrunde nummer to til Europa League. Kampen mot Mlada Boleslav starter klokken 19.00 torsdag.

STRAFFE: Dommer Tom Harald Hagen ga straffe til LSKs Erling Knudtzon etter denne duellen med Mohammed Abu.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STRAFFE: Dommer Tom Harald Hagen ga straffe til LSKs Erling Knudtzon etter denne duellen med Mohammed Abu. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer