Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk Chelseas kjempejafs på United

Var 15 poeng bak, søndag kan de være foran. - Ideell situasjon for oss, sier John Terry.

KJEMPEJAFS: Det var nok mange som avskrev Chelsea i tittelkampen da avstanden opp til serieleder Manchester United var på hele 15 poeng i månedsskiftet februar/mars. Men London-laget har satt i gang en formidabel sluttspurt - og nå biter United-supporterne negler foran seriefinalen på Old Trafford kommende søndag. Foto: SCANPIX
KJEMPEJAFS: Det var nok mange som avskrev Chelsea i tittelkampen da avstanden opp til serieleder Manchester United var på hele 15 poeng i månedsskiftet februar/mars. Men London-laget har satt i gang en formidabel sluttspurt - og nå biter United-supporterne negler foran seriefinalen på Old Trafford kommende søndag. Foto: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke mer enn to måneder siden Chelsea virket fortapt i gullkampen.

Da Manchester United dro til Stamford Bridge den 1. mars hadde de hele 15 poengs ledelse på den regjerende mesteren, riktignok med én kamp mer spilt.

Wayne Rooney slo enda en spiker inn i Chelsea-kista med sin 1-0-scoring i 1. omgang, før David Luiz og Frank Lampard snudde kampen etter pause.

Kanskje det var vitamininnsprøytningen blåtrøyene trengte. 

Målforskjellen kan avgjøre
Siden da har de tatt inn 12 poeng på United på ni kamper og motbevist alle som avskrev dem for to måneder siden. Neste søndag blir det en nervepirrende seriefinale på Old Trafford, der Chelsea med tre poeng vil passere United på bedre målforskjell.

I så fall kan det bli noen ville angrepskamper for de to gullrivalene i de siste to serierundene. Da vil ikke tre poeng nødvendigvis være godt nok - de kan bli nødt til å vinne stort i tillegg.

United har igjen Blackburn borte og Blackpool hjemme, mens Chelsea på papiret har det hakket tøffere med Newcastle hjemme og Everton borte.

ROPTE PÅ STRAFFE: Michael Owen ble felt av Gael Clichy noen minutter før slutt på stillingen 1-0 til Arsenal, men fikk ikke straffe. Det opprører sir Alex Ferguson, som frykter dommertabber vil avgjøre ligaen til Chelseas fordel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
ROPTE PÅ STRAFFE: Michael Owen ble felt av Gael Clichy noen minutter før slutt på stillingen 1-0 til Arsenal, men fikk ikke straffe. Det opprører sir Alex Ferguson, som frykter dommertabber vil avgjøre ligaen til Chelseas fordel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Chelsea-kaptein John Terry hevder han aldri ga opp, selv da det så som mørkest ut. Og han vet at de er i angrepsposisjon, mens det kanskje er motsatt for United.

- Det finnes ikke noe mer motiverende enn å dra til Old Trafford og vinne, noe som vil gi oss muligheten til å hente Premier League-trofeet tilbake til Stamford Bridge. Den følelsen vil bære oss fram, sier han ifølge The Guardian.

- Gir Chelsea en stor mulighet
United misbrukte den første av sine to «matchballer» mot Arsenal i går, mens Chelsea snudde 0-1 til 2-1-seier mot Tottenham etter to kontroversielle dommeravgjørelser.

Sir Alex Ferguson - som forrige helg var lei av å bli minnet på at United hadde igjen tøffe kamper mot Chelsea og Arsenal - innrømmer nå at tittelkampen er åpen igjen.

Og han frykter at det skal bli dommerne som snyter dem for ligagull nummer 19. I går var han oppgitt over at Michael Owen ikke fikk straffe etter å ha blitt sparket ned av Gael Clichy noen minutter før slutt.

- Det er åpenbart at slike dommeravgjørelser gir Chelsea en stor mulighet. De fikk en på Old Trafford i forrige sesong, så det er bekymringen nå, sier Ferguson - vel vitende om at United også var svært heldige da Nemanja Vidic slapp unna med en viljehands i eget felt da Robin van Persie bare skulle sette pannebrasken på innlegget fra Theo Walcott.

Om dommeren hadde sett situasjonen kunne Vidic fort blitt utvist for å frata Arsenal en opplagt scoringssjanse, og i så fall måtte United klart seg uten den viktige serberen i seriefinalen på søndag.

- Vi ga aldri opp
Nå har Ferguson sine viktigste spillere tilgjengelig, forutsatt at det ikke blir noen skader mot Schalke på onsdag eller på treningsfeltet. Statistikken på Old Trafford er bunnsolid denne sesongen: 16 av 17 seriekamper har endt med seier, mens den siste endte uavgjort.

I FLYTSONEN: John Terry og Chelsea har funnet formen i tide, og overtar tabelltoppen med seier på Old Trafford søndag. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi)
I FLYTSONEN: John Terry og Chelsea har funnet formen i tide, og overtar tabelltoppen med seier på Old Trafford søndag. Foto: (AP Photo/Tom Hevezi) Vis mer

Det siste laget til å slå United i deres egen lekegrind var imidlertid nettopp Chelsea. Forrige sesong vant de 2-1 3. april og overtok initiativet i ligaen.

John Terry mener et ligagull vil smake enda bedre i år enn i fjor, og være like stort som da de gjorde slutt på 50 års tørke i 2005.

- Det vil henge helt der oppe, ved siden av den gangen vi vant for første gang på 50 år. Det har vært perioder der de (United) stakk av. På et punkt ledet de med 18 poeng (det riktige er 15), og da virket det som de var utenfor rekkevidde. Å redusere forspranget til bare tre poeng viser hva vi har utrettet. Vi ga aldri opp, og dette er en ideell situasjon for oss, sier han.

Chelsea har vunnet sine fem siste seriekamper, og er ubeseiret i ligaen siden tapet mot Liverpool 6. februar. Den skrekkelige perioden fra november til februar, da de bare tok én trepoenger på ni kamper, er et tilbakelagt kapittel. 

Nå er selvtilliten i laget høy, tross to tap mot United i kvartfinalene i Champions League.

- United har noen tøffe kamper igjen. Hvis vi drar dit og taper, da har de fortjent det (ligagullet). Men vi vet at vi er fullt kapable til å få resultatet vi trenger. Manageren har gjort en god jobb og sørget for at sulten er der. Det samme har supporterne gjort - de har aldri tillatt oss å tro at det er kjørt, sier Terry.

Sir Alex Ferguson minner om at også United kommer til å være topp skjerpet og motiverte på søndag, om noen skulle være i tvil.

- Både supporterne og spillerne er klare for kampen på Old Trafford, sier han.

NERVEDRAMA: Sir Alex Ferguson og Manchester United er fortsatt i førersetet, men vet at et eneste feilskjær nå kan være nok til at ligagullet glipper. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
NERVEDRAMA: Sir Alex Ferguson og Manchester United er fortsatt i førersetet, men vet at et eneste feilskjær nå kan være nok til at ligagullet glipper. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media