IKKE GLEM: Chelsea leverer et lite stikk til erkerivalene Arsenal og Tottenham i promovideoen til Årets Spiller-kåring. Foto: Chelsea TV/Youtube
IKKE GLEM: Chelsea leverer et lite stikk til erkerivalene Arsenal og Tottenham i promovideoen til Årets Spiller-kåring. Foto: Chelsea TV/YoutubeVis mer

Sjekk Chelseas skjulte stikk til erkerivalene

«6-0».

(Dagbladet): I disse dager er Premier League-sesongen i ferd med å rundes av på både den ene og den andre måten. På søndag sparkes siste serierunde igang, og når klokka slår 18 må alle fotballinteresserte belage seg på nesten tre måneder uten fotball fra «ball-øya».

Klubbene, uavhengig av faktisk innsats denne sesongen, benytter også anledningen til å hedre seg selv og sine. Chelsea er ikke noe unntak, men i en reklamefilm for lagets kåring ligger det et lite stikk til to av de argeste rivalene.

Blandet inn mellom navn på spillere, ligger nemlig de lite subtile hintene «Chelsea-Arsenal 6-0» og «Chelsea-Tottenham 4-0».

Wenger i 1000 22. mars er en dato de fleste med Arsenal-tilhørighet vil notere i den ikke ukjente glemmeboka, men rivalene på Stamford Bridge vil ikke helt slippe tak i kampen riktig ennå.

Arsene Wengers 1000. kamp i sjefsstolen for de rødkledde endte nemlig med 6-0-tap, og total ydmykelse.

- Jeg mener kampen var over på 2-0 etter sju minutter. Vi startet perfekt, og da vi fikk straffesparket, var alt avgjort, sa Chelsea-manager José Mourinho etter kampen.

Og som om ikke resultatet var nok i seg selv, dommer Andre Marriner viste i tillegg ut feil Arsenal-spiller. Alex Oxlade-Chamberlain reddet med hånda etter et snaut kvarter, men Marriner sendte sporenstreks Kieran Gibbs i garderoben.

- Det er Chamberlain som handser, og Gibbs som får det røde kortet, dommerduoen bommer på hvem som skal ut, så det er ikke rart det koker, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Overkjørt på 30 minutter Heller ikke Tottenham slipper helt unna de kreative kreftene i Chelseas media-apparat, og anledningen som trekkes tilbake i dagens lys er oppgjøret mellom de to den 8.mars.

I løpet av en drøy halvtime i den andre omgangen dunket Chelsea inn fire baller bak Hugo Lloris, og sendte de blåkledde til topps på tabellen med god margin.

Siden den gang vet vi at ting ikke har gått like mye på skinner for José Mourinhos menn, men 10-0 i målforskjell på de to hjemmekampene mot London-rivalene er likevel noe som vil stå i plusskolonnen når sesongen skal oppsummeres på Stamford Bridge.

SKIVEBOM: Kieran Gibbs ble utvist i 6-0-kampen mot Chelsea uten å ha gjort noe nevneverdig galt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
SKIVEBOM: Kieran Gibbs ble utvist i 6-0-kampen mot Chelsea uten å ha gjort noe nevneverdig galt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer
FIRE KJAPPE: Eden Hazard og Samuel Eto'o sto for hver sin scoring da Tottenham ble slått 4-0 i mars. Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix
FIRE KJAPPE: Eden Hazard og Samuel Eto'o sto for hver sin scoring da Tottenham ble slått 4-0 i mars. Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix Vis mer