Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk curling-guttas siste buksestunt. Stjal showet på gårsdagens trening

- Det er ingenting som overrasker meg lenger.

PÅ PLASS: Thomas Ulsrud og de andre norske gutta stjal showet på trening i Ice Cube Curling Center i går. Rosemalte knebukser var anledningens foretrukne habitt. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty
PÅ PLASS: Thomas Ulsrud og de andre norske gutta stjal showet på trening i Ice Cube Curling Center i går. Rosemalte knebukser var anledningens foretrukne habitt. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske curlingslandslaget med skip Thomas Ulsrud i spissen, ble en av de store snakkisene under OL i Vancouver for fire år siden takket være sine fargerike bukser.

Under trening i Ice Cube Curling Center i går skapte gutta igjen furore blant verdens medier med årets antrekk.

- Du kan ikke mene dette? Til årets leker har nordmennene erstattet de sparglete buksene med det se selv kaller «rosemalte knickers», knebukser, komplette med fotballstrømper tilsvarende de det norske landslaget bruker, og en six-pence.

Selv sier Ulsrud til Associated Press at han i utgangspunktet var skeptisk til habitten, men at den etterhvert har falt i riktig så god smak.

- Da Christoffer (Svae) kom med disse, sa jeg: «Kom igjen, du kan ikke mene dette? Jeg kan gå ut på isen i skrikende bukser, men måtte du virkelig kappe dem av ved kneet?», flirer han til AP.

- Men, og jeg hater å si dette, de er faktisk veldig behagelige å spille i.

Det er forventet at nordmennene skal benytte seg av ni ulike uniformer iløpet av mesterskapet som for curling-guttas del starter i morgen.

- I utgangspunktet  har vi et antrekk til hver kamp, men vi får se om vi får noen spesielle lykkebukser, sier Ulsrud.

Ingenting overrasker Nordmennene, som tok sølv under lekene for fire år siden etter å ha tapt for vertsnasjonen Canada i finalen, skal spille sin åpningskamp mot USA.

Amerikanerne var også ute for å teste isen i går, og ikke uventet hadde også de en del av fokuset rettet mot den kommende motstanderen på banen ved siden av seg.

En av representantene på det amerikanske laget, Chris Brown, er ikke på noen måte sjokkert over nordmennenes nye uniform.

- Den er definitivt spektakulær, men jeg har kjent de gutta lenge nå. Det er ingenting som overrasker meg lenger, sier han.

Draget Det har vært mye snakk om curling-buksene også før mesterskapet, og en annen som har bitt seg merke i Ulsrud & co - nemlig Lolo Jones, også kjent som hekkejomfruen.

Jones har allerede begynt å se på hvem andre som skal til Sotsji, og av hennes medolympiere har spesielt de norske curlinggutta fått hennes oppmerksomhet.

I en melding på Twitter skrev Jones i desember at det ikke er noen tvil om hvem som kommer til å ha draget på damene i OL-landsbyen. Det er skip Thomas Ulsrud og resten av det norske curlinglandslaget i sine fargesprakende bukser.

- De kommer til å dra så mange damer i OL-landsbyen når de går rundt med de buksene, skriver hun.

Om hun selv føler seg i fare for å falle for de norske sjarmørene vites ikke.

Hele Norges coronakart