Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjekk curlingguttas nye klovnebukser

- Nei, nei, nei, sa medaljekandidatene da de fikk dem.

VEKKER OPPSIKT: De norske curlinggutta, her ved Thomas Løvold, skaper overskrifter i Canada med sine nye benklær. Foto: EPA
VEKKER OPPSIKT: De norske curlinggutta, her ved Thomas Løvold, skaper overskrifter i Canada med sine nye benklær. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet) «Skip Thomas Ulsrud har høy sigarføring og stor OL-optimisme. Slikt liker vi, og tror det ender med medalje. Ikke minst fordi Norge har et spesielt godt tak på storfavorittene Canada. Blir neppe gull, men pallplass,» skrev Dagbladet om curlingsjansene, i vårt OL-tips før lekene startet.

Og allerede før første sten er plassert i boet har de norske gutta skapt overskrifter internasjonalt.

«Norwegian curling pants worthy of a fashion violation more than an Olympic medal,» skriver nyhetsbyrået Canadian Press.

«Nei, nei, nei»Det vakte oppsikt da gutta trente i disse buksene i helga, da formen ble finpusset foran tirsdagens åpningskamp mot vertsnasjonen Canada.

I RUTE: Thomas Ulsrud og de norske gutta legger i dag den siste finpussen, foran morgendagens OL-åpning mot Canada. Foto: AP
I RUTE: Thomas Ulsrud og de norske gutta legger i dag den siste finpussen, foran morgendagens OL-åpning mot Canada. Foto: AP Vis mer

Skip Ulsrud forteller at det ikke er et oppmerksomhetsstunt de har planlagt innad i laget - det er et enmannsshow.

- En av spillerne våre skulle ut og kjøpe noen nye bukser til oss, vi sa bare «bare finn noen», og så kom han tilbake med disse. Vi utbrøt «nei, nei, nei,» sier Ulsrud til Canadian Press.

Men buksene skapte såpass mye latter i den norske leiren at de bestemte seg for å gi dem en sjanse. Det er jo tross alt olympiske leker.

- Det er dessuten norske farger, så vi får se hva som skjer. Som en av gutta sa - fallhøyden er stor, men du får det i hvert fall morsomt på vei ned, sier Ulsrud.

GOLF-INSPIRERT: Buksene er laget av Loudmouth Golf, samme merke som står bak buksene til den fargerike golfspilleren John Daly. Foto: AP
GOLF-INSPIRERT: Buksene er laget av Loudmouth Golf, samme merke som står bak buksene til den fargerike golfspilleren John Daly. Foto: AP Vis mer

EkspertrosVibeke Stiansen, som er moteansvarlig i Det Nye, etterlyste litt sprekere klær da OL-kolleksjonen ble presentert i november.

- Dette var nye takter, det må jeg si. Det er gøy å se noe nytt og det er forfriskende at de tør å skille seg ut. De gjør en humoristisk vri på antrekket og har samtidig videreført de tradisjonelle fargene. Det er viktig i et OL, for de representerer jo Norge, sier Stiansen til Dagbladet.

Buksene vekker oppsikt i curlinghallen og moteeksperten tror de hadde skapt oppmerksomhet også i bybildet.

- Dette er nok ikke noe for mannen i gata, men bukser for dem som tør å skille seg ut og gå kledd litt annerledes. Menn som ellers går i dresser og jakker fra for eksempel Moods of Norway.

ORIGINALEN: Og her har vi Daly selv, i «norske» ruter. Foto: AFP
ORIGINALEN: Og her har vi Daly selv, i «norske» ruter. Foto: AFP Vis mer

- Kan vi kalle det klovnebukser?

- Det første som slo meg var at dette jo er litt klovnete. Dersom noen vil gå med slike bukser, er det viktig at de toner ned resten av antrekket. Vi får håpe dette er gullbuksene.

Forventer nye reglerMannen bak de klovnaktige buksene er landslagsspiller Christoffer Svae. Benklærne er laget av Loudmouth Golf, samme merke som står bak buksene til den fargerike golferen John Daly.

- Jeg syntes at trøyene våre ikke gjorde så mye ut av seg, så jeg tenkte jeg kunne sprite dem opp med noen farger. Det er dessuten et deilig stoff. Hvis det kan skape litt ekstra oppmerksomhet rundt curlingen i Norge er det bare bra, sier Svae.

MOTEEKSPERT: Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Det Nye, synes buksene er forfriskende. Foto: GRY TRAAEN/DET NYE
MOTEEKSPERT: Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Det Nye, synes buksene er forfriskende. Foto: GRY TRAAEN/DET NYE Vis mer

Han mener det ikke finnes regler som kan forby stensetterne å kle seg opp i de norske rutene i kampene.

- Det er faktisk ingen regler mot disse buksene, men det blir det kanskje etter dette, sier Svae.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!